Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ! ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...

tzami-patra Τζαμί δεν προβλέπεται, το χτίσιμο μίας εκκλησίας (χριστιανικής μεν αλλά διαφορετικού δόγματος) απαιτεί πολλά έξοδα , κι έτσι ομάδες αλλοδαπών (κυρίως) που ζουν στην Πάτρα έχουν νοικιάσει διαμερίσματα, καταστήματα ή υπόγεια... σε πολυκατοικίες, τους οποίους έχουν μετατρέψει σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις έρχονται αντιμέτωποι... με την οργή των γειτόνων (όχι πάντα αδικαιολόγητη).

Δύο τέτοιοι χώροι λειτουργούν ο ένας στην οδό Καρατζά - κοντά στα Ψηλαλώνια (σε ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας) και ο άλλος σε ένα μεγάλο υπόγειο στην περιοχή της Ανθούπολης.
Στον πρώτο χώρο κάθε Κυριακή δεκάδες Αφρικανοί (χριστιανοί) συγκεντρώνονται και ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών εργάζονται και ζουν μόνιμα στην Πάτρα (είναι επιστήμονες και έχουν και δικά τους γραφεία) ενώ άλλοι ασχολούνται με το εμπόριο κλπ. Το χαρακτηριστικό του δόγματός τους είναι ότι λατρεύουν τον Ιησού Χριστό με τρόπο παρόμοιο με αυτόν στις gospel εκκλησίες των ΗΠΑ. Όποιος περάσει λίγο πριν τη 1 μετά το μεσημέρι της Κυριακής θα ακούσει τους Αφρικανούς να τραγουδούν τους ύμνους τους.

Το ωράριο λειτουργίας της εκκλησίας τους είναι από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Έτσι οι γείτονες δεν έχουν εκφράσει καμία διαμαρτυρία για... τους ύμνους που ακούγονται από το ισόγειο κατάστημα.

Προσεύχονται... με θόρυβο στις 3 τα ξημερώματα!

Στην άλλη πλευρά της Πάτρας όμως οι λατρευτικές συνήθειες των μουσουλμάνων που συγκεντρώνονται στην Ανθούπολη (κοντά στην Τροχαία), έχουν προκαλέσει... την αντίδραση των κατοίκων και μάλιστα κάποιοι απευθύνθηκαν και στον αρμόδιο Εισαγγελέα. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους. Μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα όπως κάνουμε και εμείς. Είναι πιστοί και τους κατανοούμε. Όμως κάθε Παρασκευή - ξημερώματα Σαββάτου επικρατεί... χάος» μας είπε κάτοικος της περιοχής. Σύμφωνα με καταγγελίες, δεκάδες Μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου και προσεύχονται, μόνο που το τελετουργικό προβλέπει... φασαρία! Με αποτέλεσμα όλη η γειτονιά... να σηκώνεται στο πόδι. «Ζητούμε μία άμεση λύση. Ας βάλουν ηχομόνωση, ας κάνουν κάτι! Δεν είναι δυνατόν να μην κοιμάται... όλη η γειτονιά, επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να κάνουν λιτανείες... στις 4 τα ξημερώματα» μας είπε άλλος κάτοικος από την περιοχή. (Ο Κόσμος της Πάτρας).

tzami-patra1 makeleio.gr