Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εύβοια: Δέκα Πακιστανοί με χειροπέδες για πλαστά CD και λαθραία τσιγάρα

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών που διακινούσε παράνομα μεγάλες ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων και των παράνομων CD και DVD.

Οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή των Λουτρών Αιδηψού Ευβοίας και συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 πλαστά CD και DVD, δύο συσκευές εγγραφής - προβολής ψηφιακών δίσκων, 246 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, κινητά τηλέφωνα κ.ά.

Οι συλλήψει έγιναν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού και της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν σήμερα μεταμεσονύχτιες ώρες μετά από διαδοχικούς ελέγχους και έρευνες σε τρια σπίτια των δραστών, συνολικά 10 υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 18 έως 40 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, εκ των οποίων οι 7 ήταν παράνομα στη Χώρα μας, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, του Νόμου περί λαθρεμπορίας και του Νόμου περί αλλοδαπών.

Για την ακρίβεια, κατασχέθηκαν :

2.593 CD και 1.431 DVD τα οποία προορίζονταν για πώληση χωρίς να έχουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Δύο συσκευές εγγραφής- προβολής ψηφιακών δίσκων.
246 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν είχαν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την μεταξύ τους επικοινωνία και διευκόλυνση των παράνομων ενεργειών τους.
Το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των πλαστών CD και λαθραίων τσιγάρων.
Επτά ντοσιέ με μακέτες για εξώφυλλα συσκευασίας CD  και DVD  , καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις για την παρασκευή και εγγραφή τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες έκαναν τις παράνομε δουλειές τους, τους τελευταίους μήνες και διακινούσαν το παράνομο υλικό στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα δραστηριοποιούνταν και στο λαθρεμπόριο αδασμολόγητων τσιγάρων...

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.