Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μύκονος: Αλλοδαποί έκλεβαν Internet από την Ελλάδα και το πούλαγαν στη χώρα τους!

Η ζημιά για την ελληνική εταιρεία που έπεσε στα "νύχια" τους, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, είναι 690.501 ευρώ.

 

Πρωταγωνιστές της απάτης είναι δύο Κουβανοί, με κατάστημα πώλησης αξεσουάρ της πατρίδας τους, στα Ματογιάννια Μυκόνου. Επίσης, είναι και ένας Έλληνας...

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρήκαν την "τρύπα" στο σύστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και αποκτούσαν πρόσβαση στα δεδομένα. Στη συνέχεις πωλούσαν συνδέσεις διαδικτύου στην πατρίδα τους.

Πώς λειτουργούσε η απάτη


Με μία απλή κάρτα χρόνου ομιλίας των 5 ευρώ και την αξία αποστολής ενός MMS, έδιναν την δυνατότητα απεριόριστης πρόσβασης στο ευρωπαϊκό ίντερνετ, αφού στην Κούβα το διαδίκτυο είναι κρατικό, ελεγχόμενο και με απαγορεύσεις εισόδου σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι με προηγμένη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης κατάφεραν να επέμβουν στην υπηρεσία MMS της συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο διαδίκτυο, χωρίς να καταγράφεται η κίνηση του όγκου των δεδομένων που διακινούσαν.

Έστελναν απλά την κάρτα προπληρωμένου χρόνου ομιλίας στη χώρα τους, αντί 1.000-1.500 ευρώ, προς τον ενδιαφερόμενο και εκείνος στη συνέχεια αφού ενεργοποιούσε τον τηλεφωνικό αριθμό, με την απλή χρέωση ενός MMS,είχε την δυνατότητα απεριόριστης περιαγωγής δεδομένων και ουσιαστικά απεριόριστο ή ευτελούς αξίας "σερφάρισμα".
Η εταιρεία τους τελευταίους 4 μήνες, ζημιώθηκε από την μη καταγραφή του όγκου των δεδομένων με το ποσό των 690.501 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισαν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 51χρονου Έλληνα και δύο Κουβανών, 31 και 34 χρόνων για παραβίαση στοιχείων υπολογιστή και απάτη με υπολογιστή κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στην Κούβα η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους, πωλούσαν τη σύνδεσή στο διαδίκτυο, σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που ίσχυε στην εγχώρια αγορά της Κούβας, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικά κέρδη!

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 9 συσκευές USB MOBILE BROADBAND, 6 κινητά τηλέφωνα, 129 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας χωρίς τις κάρτες sim, 180 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας με τις κάρτες sim.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν καθότι είχε περάσει το διάστημα του αυτοφώρου ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.