Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι (μηδενικές) αλλαγές στον νόμο Ραγκούση

lathrometanastes 1
«Κλείδωσαν» όπως μαθαίνουμε οι αλλαγές που θα επέλθουν στον περιβόητο νόμο Ραγκούση, ώστε να μην δίδεται, τόσο εύκολα, η ελληνική ιθαγένεια σε όποιον λαθραίο τύχει να περνά από την χώρα μας.

Το πνεύμα όμως του ν. 3838/2010 που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη τριτοκοσμικών στοιχείων, παραμένει!
Κάποιες τροποποιήσεις στις διατάξεις που αφορούν στο χρόνο απόκτησης της υπηκοότητας και αυτό είναι όλο.

Η Νδ που είχε κάνει σημαία της τα τελευταία δύο χρόνια την κατάργηση του ανθελληνικού εκτρώματος του πάλαι πότε νούμερο δύο του ΠΑΣΟΚ «εποίησε την νήσσα», προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) που βλέπουν στις ορδές των (νέο)εποικιστών νέες στρατιές πιστών, ψηφοφόρων, αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν «κλείσει το μάτι» πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την μελετώμενη τροποποίηση που θα αντικαταστήσει το άρθρο 1 παρ.1 του νόμου Ραγκούση, το τέκνο των αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν ήδη νόμιμα και μόνιμα και οι δύο στην χώρα, επί οκτώ τουλάχιστον συνεχή έτη, γίνεται «ελληνόπουλο» άμα τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ισχύον νόμος προβλέπει την χορήγηση της ιθαγένειας, χωρίς όριο ηλικίας, αρκεί οι δύο γονείς του να έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην χώρα μας.
Παράλληλα αλλάζει η παράγραφος 2 του άρθρου 1 του ιδίου νόμου που έδινα την υπηκοότητα σερ αλλογενείς μαθητές που δεν είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα αρκεί να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς έξι τουλάχιστον τάξεις ελληνικού σχολείου.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη θα χρειασθούν εννέα χρόνια συνεχούς παρακολούθησης του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και η ιθαγένεια θα απονέμεται μόλις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Παράλληλα δίνεται το δικαίωμα ελληνοποίησης σε τέκνα αλλοδαπών που θα εισαχθούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής.

Όπως διαπιστώνουμε, αντί να απαγορευτεί διά ροπάλου η χορήγηση της ιθαγένειας σε ανιθαγενείς με κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων υπέρ αυτών και άγρια φορολόγησή τους, ώστε να σηκωθούν να φύγουν, ακολουθείται η οδός της αύξησης του χρόνου παραμονής τους στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η δημογραφική μετάλλαξη της χώρας, μέσω της μαζικής 
λαθρομετανάστευσης, με την εγκατάσταση συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών, που σε σύντομο χρόνο θα υπονομεύσει καταλυτικά την εθνική συνοχή και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε απρόβλεπτες περιπέτειες.
elkosmos