Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αγαθονήσι:Ξύλο ανάμεσα σε λαθρομετανάστες και κατοίκους - Δεν τους άφησαν να φύγουν!

Πανικός για λίγη ώρα στο λιμάνι του νησιού, όταν οι 58 λαθρομετανάστες αγνόησαν τις εντολές των αρχών και προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο που θα τους μετέφερε στη Σάμο.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, οι 58 λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο νησί εδώ και 5 μέρες, είχαν εντολή να μην επιχειρήσουν να διαφύγουν, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των ελέγχων και των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εκείνοι όμως αγνόησαν τις αρχές και συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του νησιού, με στόχο να μπουν στο πλοίο ''Νήσος Κάλυμνος'' που θα τους μετέφερε στη Σάμο. Οι λαθρομετανάστες συγκρούστηκαν με άνδρες του λιμενικού και εξαγριωμένους κατοίκους που προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Κάτι που τελικά κατάφεραν, με αποτέλεσμα οι 58 μη νόμιμοι μετανάστες να παραμείνουν στο νησί.

Οι 58 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν πριν από 5 μέρες από άνδρες του λιμενικού, ανοιχτά του νησιού και συνελήφθησαν. Επειδή το Αγαθονήσι δεν έχει κέντρο κράτησης, οι αλλοδαποί ζουν και κοιμούνται στην ύπαιθρο του λιμανιού.

Όπως είπε ο δήμαρχος του νησιού, πλέον τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και οι λαθρομετανάστες αναμένεται να φύγουν από το νησί κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας...

(ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΡΩΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ?)