Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ

Στην Νέα Μάκρη Αττικής το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε από την αστυνομία μεγάλη ποσότητα λαθραίων αλκοολούχων ποτών, κάτω από σακιά με κάρβουνο. Συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι, κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής εντόπισαν δύο οχήματα, ένα ΙΧ φορτηγό και ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, στα οποία επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες και πραγματοποίησαν έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες, μέσα σε πλήθος εμπορευμάτων και κάτω από σακιά με κάρβουνο, διάφορες φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και της προανάκρισης, που ανέλαβε το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, κατασχέθηκαν 792 φιάλες συνολικά, που περιείχαν λαθραία ποτά όπως ουίσκι, βότκα, μπίρα και κρασί, τα δύο οχήματα με τα οποία μετέφεραν τις φιάλες και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Τα κατασχεθέντα ποτά θα παραδοθούν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή για τον ακριβή προσδιορισμό και καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.