Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πάτρα: Ισόβια στον Αλβανό δολοφόνο του πυροσβέστη

Ο άτυχος πυροσβέστης έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αλβανού ληστή κατά τη διάρκεια ληστείας σε super market της Πάτρας τον Απρίλιο του 2011

 

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Αλβανό δράστη. Στον συνεργό του οι δικαστές επέβαλαν ποινή 18 ετών.

Χθες σύμφωνα με τον Patrastimes to Τριμελές Εφετείο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την κατηγορία που του είχε επιβληθεί, δηλαδή «δολοφονία από πρόθεση».

Την περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει και η σύζυγος του άτυχου πυροσβέστη Χ. Μαντά, η οποία είχε ζητήσει από την δικαιοσύνη να βρεθούν – αν δεν είναι αυτοί οι δολοφόνοι – και να τους «αποδοθεί ό,τι τους αξίζει».Να υπενθυμίσουμε πως εκτός από την χήρα, Ελένη Μαντά, μεταξύ άλλων κατέθεσαν και εννέα υπάλληλοι και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο σούπερ μάρκετ, η πλειοψηφία των οποίων αναγνώρισε κατηγορηματικά τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ για τον άλλο διατήρησαν επιφυλάξεις.Η ταμίας του σούπερ μάρκετ Φωτεινή Ραυτοπούλου, τόνισε στην κατάθεσή της πως ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν ο άνθρωπος που πλησίασε στο ταμείο, της ζήτησε τα χρήματα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πυροσβέστη και αυτό, όπως είπε, καθώς είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.Το ίδιο υποστήριξε και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου στην οδό Οδυσσέα Ελύτη, στα Ζαρουχλέικα, που κατηγορούνται ότι είχαν ληστέψει το προηγούμενο βράδυ οι δύο νεαροί αλλοδαποί. Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ, ο οποίος δήλωσε πως είδε τα δύο άτομα, αμέσως μετά τη ληστεία, να τρέχουν και να επιβιβάζονται σε μηχανάκι που το είχαν σταθμεύσει πίσω από την Ελευθερίου Βενιζέλου και να φεύγουν.