Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλβανών που προμήθευσε με ΙΧ τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής η οργανωμένη συμμορία των αλλοδαπών που προμήθευσε το κλεμμένο ΙΧ μάρκας Volvo στους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στου Ρέντη, όπου σκοτώθηκαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυματίστηκαν άλλοι δύο συνάδελφοί τους.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων οκτώ αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί κι ένας Έλληνας.

Κατά πληροφορίες, ο Έλληνας ήταν ανθυπαστυνόμος στην κεντρική διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ., που αποστρατεύτηκε για λόγους υγείας πριν από περίπου δύο μήνες. Κατείχε περιφερειακό ρόλο στη δράση της εγκληματικής σπείρας.

Η ομάδα είχε συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλους συνεργούς τους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε εκθέσεις αυτοκινήτων, καταστήματα με εργαλεία κι άλλα είδη και σε σπίτια.

Οι δράστες επέλεγαν τους στόχους και στη συνέχεια άλλοι εισέβαλλαν, για να κλέψουν ή να ληστέψουν ακινητοποιώντας με όπλα φύλακες και υπαλλήλους, ενώ άλλοι έκαναν χρέη τσιλιαδόρων και στη συνέχεια πωλούσαν ή προωθούσαν σε άλλους κακοποιούς τα αυτοκίνητα και εργαλεία που έκλεβαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει συνολικά 16 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και αυτή στη μάντρα αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, από όπου είχαν κλέψει εννέα Volvo, το ένα από τα οποία οι δύο από τους δράστες είχαν δώσει στη συμμορία που ενεπλάκει στο μακελιό του Ρέντη.

Για το λόγο αυτό, οι συγκεκριμένοι παραπέμφθηκαν μαζί με τους άλλους συλληφθέντες και για συνέργεια στην αιματηρή συμπλοκή.

Συνολικά είχαν αρπάξει 47 ΙΧ αυτοκίνητα, από επτά αντιπροσωπείες ή εταιρίες ενοικιάσεως και φύλαξης αυτοκινήτων καθώς και το ποσό άνω των 800.000 ευρώ απο ληστείες.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, σε διάφορα κρησφύγετα και αποθήκες που διατηρούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά πιστόλια, δύο κυνηγετικά τουφέκια, 180 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που είχαν κλέψει, μικροποσότητες ινδικής κάνναβης, πλήθος πλαστών ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων, 40 κινητά τηλέφωνα, 2.500 ευρώ και διάφορα καλλυντικά, φάρμακα, παραφαρμακευτικά είδη, κλειδιά αυτοκινήτων, εργαλεία και πολλά αντικείμενα που προέρχονταν από κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.