Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επαναπροώθηση 40 Αφγανών λαθρομεταναστών..


Στην πατρίδα τους επιστρέφουν σήμερα 40 Αφγανοί υπήκοοι στο πλαίσιο της διαδικασίας εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους. 

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επιστροφή των Αφγανών, που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με ειδική πτήση charter από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), στον οποίο έχει ανατεθεί η υλοποίηση του προγράμματος, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, διευκόλυναν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή των Αφγανών υπηκόων στην πατρίδα τους.

Όπως επισημαίνεται, η αναχώρηση αυτή αποτελεί τη Β' φάση υλοποίησης της δράσης εθελούσιας επιστροφής, καθώς η Α' φάση ολοκληρώθηκε με την επιστροφή 586 υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους. Κατά τη Β' φάση προβλέπεται να επιστρέψουν εθελοντικά στην πατρίδα τους τουλάχιστον άλλοι 500 υπήκοοι τρίτων χωρών, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.


Η δράση της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, το οποίο διαχειρίζεται ως υπεύθυνη Αρχή το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.