Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συνελήφθη επικίνδυνος αλβανός δραπέτης που κρυβόταν πλάι σε σχολικό συγκρότημα

Για σχέσεις του 29χρονου Αλβανού δραπέτη που συνέλαβαν πλάι στα σχολεία του Περιστερίου με τη σπείρα με τα “καλάσνικοφ” που χτυπούσε στη Φθιώτιδα κάνουν λόγο οι αστυνομικοί

 

Αναφέρονται μάλιστα στην αιματηρή συμπλοκή μετά το “χτύπημα” της σπείρας στο Μώλο όπου έχασε τη ζωή του ο ένας από τους πέντε δράστες. Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και κράδαιναν οπλοπολυβόλα. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν δεν είχαν διστάσει να ανοίξουν πυρ.

Οι αστυνομικοί είχαν από παλιά “παρτίδες” με τον 29χρονο αλβανό. Τον είχψαν συλλάβει και ο κακοποιός είχε οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού. Όταν όμως πέρυσι τον Ιούνιο είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, το είχε σκάσει από το παράθυρο και όλα δείχνουν ότι συνέχιζε τη δράση του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του και έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, γνωρίζοντας ότι ο 29χρονος κυκλοφορεί οπλισμένος.

Ο Αλβανός κακοποιός είχε βρει κρησφύγετο σε ένα διαμέρισμα στο πλάι τεσσάρων σχολείων στο Περιστέρι. Οι αστυνομικοί είχαν ακροβολιστεί από νωρίς το πρωί κοντά στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 13ο και 33ο Δημοτικό, αλλά και τα 51ο και 22ο Νηπιαγωγείο στις οδούς Πρέσπας και Πελοπίδα.

Στη θέα των αστυνομικών πολύ λίγοι ήταν οι γονείς που πήγαν τα παιδιά στο σχολείο. Οι περισσότεροι τα έπαιρναν και έφευγαν φοβούμενοι ότι κάτι συμβαίνει.

Οι αστυνομικοί μετά από ώρες παρακολούθησης του διαμερίσματος αποφάσισαν να κάνουν επέμβαση λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Ευτυχώς όπως όλα δείχνουν δεν υπήρξε καμία αντίδραση και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 29χρονο αλλά και σε μια γυναίκα που ήταν μαζί του στο διαμέρισμα.

Μέσα στο διαμέρισμα πάντως οι αστυνομικοί βρήκαν βαρύ οπλισμό. Ο Αλβανός κακοποιός είχε μαζί του “καλάσνικοφ” πολλές σφαίρες ακόμη και χειροβομβίδες!


Μέσα σε όλα αυτά καλό είναι θυμηθούμε ότι οι δράστες του Μώλου είχαν χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο που ανήκε στην ίδια παρτίδα κλεμμένων αυτοκινήτων με εκείνο των δολοφόνων των ανδρών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη.
πηγη