Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Πυρά δέχτηκαν συνοριοφύλακες στον Έβρο απο Τούρκους δουλέμπορους και στρατιώτες!

Πυρά από σύγχρονους Τούρκους δουλεμπόρους δέχτηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Φρόντεξ που περιπολούσε στο Τυχερό Έβρου.

Θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Έβρου.Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της συνοριακής φύλαξης των παράνομων περασμάτων και δύο Γερμανών του Frontex.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Τούρκοι επιβίβασαν σε βάρκες περίπου 90 λαθρομετανάστες και επιχείρησαν να τους περάσουν προς την Ελλάδα. 

Τότε το κλιμάκιο αστυνομικών της Φρόντεξ, ανάμεσα τους και Έλληνες, τους αντιλήφθηκαν και επιχείρησαν να τους εμποδίσουν.

Ξαφνικά οι Τούρκοι δράστες, όταν κατάλαβαν τι συνέβαινε, άρχισαν να πυροβολούν προς την πλευρά των αστυνομικών χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.  

Τελικά οι λαθρομετανάστες επέστρεψαν στην Τουρκία.

Η υπόθεση διερευνάται από τις ελληνικές Αρχές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε συστηματική μετατόπιση των εισροών από τα χερσαία σύνορα χαμηλότερα προς το Τυχερό, με τους δουλέμπορους να αποβιβάζουν κατά ομάδες τους πρόσφυγες στη νησίδα, αφήνοντας τους στη συνέχεια να διανύσουν μόνοι τους και με ασφάλεια το δρόμο προς την Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μικτές αστυνομικές δυνάμεις πάνω στη νησίδα, ώστε ν’ αποτρέπονται οι αποβιβάσεις.