Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες "πλατείες" της Αθήνας

Κι όμως στη μαύρη λίστα δεν είναι ούτε η Ομόνοια, ούτε και ο Άγιος Παντελεήμονας, όπως οι περισσότεροι φαντάζονται.
Οι γειτονικές πλατείες Αμερικής και Κολιάτσου, αλλά και οι πλατείες Αττικής και Θεάτρου είναι πολύ πιο επικίνδυνες περιοχές. Ο τρόμος βασιλεύει στις γειτονιές της Αθήνας...

Με τον όρο πλατεία εννοούμε περισσότερο το κέντρο ενός μεγάλου κύκλου που περιλαμβάνει μια ολόκληρη περιοχή στα πέριξ και υπ' αυτή την έννοια μάλλον μπαίνει στο κάδρο πλέον και η πλατεία Βικτωρίας καθώς φαίνεται ότι η εγκληματικότητα από τον Άγιο Παντελεήμονα ...μετακόμισε μερικά στενά πιο κάτω.

Στις παραπάνω περιοχές μέσα στους τελευταίους 12 μήνες οι δολοφονίες έχουν αυξηθεί κατά 45%, οι επιθέσεις εναντίον γυναικών συμπεριλαμβανομένων και των βιασμών έχουν αυξηθεί κατά 32%, οι ληστείες σε σπίτια (όχι οι κλοπές, καθώς μιλάμε για ενόπλους που εισβάλουν την ώρα που οι ένοικοι είναι μέσα) έχουν αυξηθεί κατά 58%, ενώ οι πολίτες αντιμετωπίζουν τον τρόπο ακόμη και μέσα στα super market με τους ληστές να ... χτυπούν με το ρολόι από 8 ως 9 το βράδυ και να ανεβάζουν τα... ποσοστά τους κατά 30%!

Όλα αυτά σε πέντε περιοχές που μέχρι πριν 12 μήνες δεν έμπαιναν συχνά στο “αστυνομικό δελτίο”. Όλοι θυμούνται τα συνεχή δημοσιεύματα για τον Άγιο Παντελεήμονα και την Ομόνοια. Πλέον αυτές οι περιοχές και ειδικά μετά από τρεις απανωτές “σκούπες” με τις περισσότερες από 1000 (!) συλλήψεις “ξαφνικά” άδειασαν από τα “γνωστά στοιχεία”.

Κάποιοι ξύπνησαν από το λήθαργο ή για λόγους που δεν θα μάθουμε ποτέ αποφάσισαν να βάλουν τάξη.

Μετά τη δολοφονία του 44χρονου βγήκαν στο δρόμο οι γείτονες. Οι άνθρωποι που τον έβλεπαν κάθε μέρα. Οι άνθρωποι που δεν τον ήξεραν καν αλλά ζουν στην περιοχή και φοβούνται πως θα είναι οι επόμενοι. Άνθρωποι που “απλά” θεωρούν απάνθρωπο αυτό που συνέβη.

Μαζί όμως βγήκαν και οι “γνωστοί διαμαρτυρόμενοι εναντίον των μεταναστών” και απέναντί τους οι “αυτόκλητοι διεθνιστές προστάτες των μεταναστών”.

Και πάλι κάποιοι φαίνεται πως ορισμένοι βολεύονται πίσω απ' αυτή την εικόνα. Το χειρότερο όμως είναι ότι για μια ακόμη φορά ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει πως “θα βγάλουμε τους αστυνομικούς στο δρόμο”, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλάει γενικά και αόριστα για “εγγύηση στο δικαίωμα του πολίτη για ασφάλεια” και άλλες εξαγγελίες.
Πηγή: newsit.gr