Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Σπάρτη: Έντονες αντιδράσεις για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στη Σπάρτη, του μοναδικού σε ολόκληρη τη Πελοπόννησο, εκφράζουν το Επιμελητήριο Λακωνίας μαζί με 25 επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία του νομού.

 

Με επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την οποία κοινοποιούν στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους πολιτικούς του νομού, της Περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της Λακωνίας σημειώνουν ότι ''η Λακωνία ούτε πύλη εισόδου και εξόδου λαθρομεταναστών είναι, ούτε ο υπάρχων σχεδιασμός του 2008 για το κέντρο πρώτης υποδοχής λαθρομεταναστών μπορεί να καλύψει το εξαγγελθέν, από μέρους σας, κέντρο κράτησης.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως η υπάρχουσα υποδομή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής των περίπου 120 τ.μ, η οποία ευρίσκεται δίπλα σε σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και πολύ κοντά στο 5ο Δημοτικό σχολείο της πόλης και το δημοτικό κολυμβητήριο, δεν έχει τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ούτε σαν νηπιαγωγείο, πόσο δε μάλλον σαν κέντρο κράτησης''.

Προσθέτουν επίσης ότι, ''τα περί κινήτρων ανάπτυξης, εάν υπάρχει πραγματική επιθυμία τόσο από μέρους σας όσο και από μέρους της κυβερνήσεως για στήριξη του οικονομικού χώρου του τόπου μας θα μπορούσαμε ασφαλώς, αντί της προτεινόμενης από μέρους σας "αναβάθμισης" μέσω του συγκεκριμένου κέντρου, να σας προτείνουμε να μας αναβαθμίσετε με ένα Μουσείο που δεν έχουμε, με ένα επιχειρηματικό πάρκο που δεν έχουμε, με ένα λιμάνι που δεν έχουμε, με ένα αεροδρόμιο που δεν έχουμε, με ένα τρένο που δεν έχουμε, με δρόμους γιατί και εκείνους που είχαμε πέσανε''.