Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Στις 3 Ιουνίου έρχεται η καμπάνα του Συμβουλίου της Επικρατείας για το λαθρο-νομοσχέδιο Ραγκούση!


Αντιθέτως καθυστερεί προκλητικά η απόφαση για την συνταγματικότητα του Μνημονίου…  

Προ ημερών επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποφασίσει επί του θέματος της συνταγματικότητας του μορφώματος με το όνομα Μνημόνιο, αλλά η συνεδρίαση αναβλήθηκε επ΄ αόριστον…

Εν μέσω κρίσιμων αποφάσεων του ΔΝΤ, για το αν η Ελλάδα θα πάρει την 5η δόση του δανείου, δεν είναι περίεργο να μην έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ, όταν μάλιστα έχουν προσφύγει για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου όλοι σχεδόν οι επιστημονικοί σύλλογοι της Χώρας; Μήπως λοιπόν η καθυστέρηση αυτή υποδηλώνει σύντομα εξελίξεις ή παρενέβη …. δάχτυλος άνωθεν;

Επίσης, σε συνεδρίαση της, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη. Αν και πρόκειται για εισήγηση και όχι για απόφαση, σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, η οποία υπογράμμιζε ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Η εξέλιξη αυτή θα ανατρέψει φυσικά τα εκλογικά αποτελέσματα του Νοεμβρίου 2010 σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, γεγονός που θα οδηγήσει σε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές.

Θα δικαιωθούν έτσι και πολλοί πατριωτικοί σύνδεσμοι, μεταξύ αυτών της Λακωνίας, των Κρητών και των Ποντίων, οι οποίοι προσέφυγαν στο ΣτΕ με αίτημα να ακυρωθούν οι αποφάσεις των περιφερειών, για την επέκταση του εκλογικού δικαιώματος σε αλλοδαπούς βάσει του Ν. 3838/2010. 

Η τελική απόφαση θα εκδοθεί στις 3 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή στις 9:30 το πρωί. Όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να δώσουν το παρόν σε αυτή την ιστορική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Λαθρο-δήμαρχοι, πείτε αλεύρι…

Διαβάστε και εδώ :  ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για το δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες