Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία το Σάββατο στην Αμφιλοχία κατά της δημιουργίας Κέντρου ΛΑΘΡΟμεταναστών


Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι και οι φορείς της Αιτωλ/νιας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας στην πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη Αμφιλοχίας. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ελήφθη σε σύσκεψη χθες το βράδυ στο Δημαρχείο του π. δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κομποτιάτης, Δημήτρης Τζαβαλάς, Γούδας Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Κατούνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι από τοπικές κοινότητες, εκπρόσωποι από φορείς και συλλόγους του χωριού...

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αφού πρώτα ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη Μανώλη Όθωνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου κράτησης Μεταναστών, στη συνέχεια οι τοπικοί φορείς αλλά και οι απλοί πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στη δημιουργία κέντρου λαθρομετανάστευσης στο στρατόπεδο του Άγριλου.

Μετά την σύσκεψη και μετά από απαίτηση όλων των παρευρισκομένων αποφασίστηκε η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα και συγκέντρωση- διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο στον Άγριλο, για το Σάββατο 28 Μαίου 2011, στις 10 το πρωί για να ματαιωθεί η εγκατάσταση Κέντρου κράτησης Μεταναστών γιατί η περιοχή δεν αντέχει πλέον άλλη απαξίωση.