Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

11 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ !

Στις 11 έφτασαν οι συλλήψεις σε Ιωάννινα και Τρίκαλα 

Σύλληψη Έλληνα στα Ιωάννινα και 10 Αλβανών σε Ιωάννινα και Τρίκαλα

 Στη διασταύρωση Παρακαλάμου της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς Αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν Έλληνα 38 ετών και 5 Αλβανούς ηλικίας 27, 27, 30, 41 και 34 ετών αντίστοιχα, για παράβαση των Νόμων Περί Ναρκωτικών και Περί Όπλων. 


Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου εντόπισαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και διενεργήθηκε σε αυτό αστυνομικός έλεγχος. Εντός του οχήματος, που οδηγούσε ο Ελληνας, βρέθηκαν δύο σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 29,5 κιλών περίπου και ένα πυροβόλο όπλο τύπου KALASHNIKOV με γεμιστήρα με 29 φυσίγγια, τα οποία είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και θα τα μετέφερε στα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί που επέβαιναν σε 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα και ενεργούσαν ως προπομποί του ανωτέρω οχήματος.

Στις 11.45΄ Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων μετέβησαν στα Τρίκαλα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών συνέλαβαν 3 ακόμη Αλβανούς  οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά και το όπλο. 

 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά, το όπλο μετά των φυσιγγίων και τα 4 οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την σχετική προανάκριση. 
ΠΗΓΗ