Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ειδομένη: Πορνεία και ναρκωτικά απο εγκληματικές ομάδες αλλοδαπών

Εγκληματικές ομάδες αλλοδαπών που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην Ειδομένη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους λαθρομετανάστες/πρόσφυγες με σκοπό να βγάλουν χρήματα.

Η διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ήταν γνωστές καταστάσεις. Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» όμως, στη λίστα έρχεται να προστεθεί και η πορνεία.
 
Στην πώληση ναρκωτικών το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί. 

Όσον αφορά στην πορνεία, πρωταγωνιστές είναι Μαροκινοί και Ιρακινοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται γυναίκες που ζουν μόνες τους είτε επειδή έχασαν το σύζυγό τους είτε επειδή πρόλαβε να περάσει τα σύνορα και να φτάσει σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Οι εγκληματικές ομάδες έχουν δημιουργήσει στην Ειδομένη δύο αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Ο ένας είναι ένας εγκαταλελειμμένο βαγόνι και ο άλλος ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη.

Οι δράστες ζητούν από τον κάθε πελάτη μόλις 5 με 10 ευρώ, ενώ στις εξαθλιωμένες γυναίκες που έχουν εξαντλήσει τις οικονομίες τους, δεν δίνουν παρά μόνο πολύ χαμηλά ποσά.