Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Στον ανακριτή σήμερα οι Αλγερινοί που κατηγορούνται ότι βίασαν Σομαλή στη Σάμο

Στον Ανακριτή Σάμου θα παρουσιαστούν για να απολογηθούν σήμερα οι δύο λαθρομετανάστες από την Αλγερία οι οποίοι συνελήφθησαν την Δευτέρα με την κατηγορία του βιασμού.
 
Χθες παρουσιάστηκε στον ανακριτή η 32χρονη Σομαλή και κατέθεσε για το περιστατικό. Οι δύο κατηγορούμενοι υπήκοοι Αλγερίας 19 και 22 χρονών αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αφού όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο με την απειλή βίας εξανάγκασαν την 32χρονη σε συνουσία και στην τέλεση ασελγών πράξεων.
 
Οι δύο συλληφθέντες στην συνέχεια θα οδηγηθούν ενώπιον και της εισαγγελέως Σάμου. Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με την ΕΡΑ Αιγαίου, ότι στο κέντρο κράτησης στην Σάμο κρατούνται περίπου 940 μετανάστες και πρόσφυγες διαφορετικών εθνικοτήτων και οι οποίοι πολλές φορές διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Οι καυγάδες των ομάδων συνεχίζονται και εκτός κέντρου όταν βγαίνουν στην πόλη για λίγες ώρες. Να υπενθυμίσουμε ότι όσοι έχουν καταθέσει αίτηση για άσυλο και έχει παρέλθει ο χρόνος της κράτησής τους έχουν το δικαίωμα να μπαινοβγαίνουν στο κέντρο χωρίς όμως να έχουν και το δικαίωμα να φύγουν προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Η πολυήμερη παραμονή τους έχει ως αποτέλεσμα να ξοδεύουν και τα λιγοστά τους χρήματα και να εκδηλώνουν συχνά πυκνά παραβατική συμπεριφορά.