Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ρουμάνες παγίδευσαν ΑΤΜ στο Παγκράτι και έκλεβαν ανυποψίαστους πολίτες

psalidiΔύο Ρουμάνες, οι οποίες συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ., άνοιγαν με ψαλίδι τη σχισμή από την οποία βγαίνουν τα μετρητά στα ΑΤΜ και στη συνέχεια τοποθετούσαν στο εσωτερικό της θυρίδας έλασμα, στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα που εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους.


Οι πελάτες-θύματα έπαιρναν την κάρτα τους χωρίς όμως να παραλάβουν τα χρήματα. Κάποιοι έκαναν ερώτηση υπολοίπου στην οποία δεν είχε καταγραφεί η ανάληψη.

Όταν οι Ρουμάνες έπαιρναν τον μηχανισμό με τα εγκλωβισμένα χρήματα χρησιμοποιώντας τσιμπίδα, τα μετρητά περνούσαν από τον ηλεκτρονικό μηχανισμό του ΑΤΜ, που είχε κρατήσει στην μνήμη του την συναλλαγή και πίστωνε το ποσό της ανάληψης.

Μερικά από τα θύματα διαπίστωσαν την απώλεια των χρημάτων άμεσα όταν πήγαν σε άλλο ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη και διαπίστωσαν ότι είχε καταγραφεί και η προηγούμενη συναλλαγή από την οποία δεν είχαν βγει τα χρήματα.

Πολλά από τα θύματα διαμαρτυρήθηκαν στις τράπεζες. Διευθυντής Ασφαλείας Τράπεζας εντόπισε από τις κάμερες των υποκαταστημάτων τις δύο γυναίκες και τον τρόπο δράσης τους. Αποτύπωσε τις εικόνες τους και τις έδωσε σε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Το βράδυ της Πέμπτης οι δύο γυναίκες παγίδευσαν ΑΤΜ τράπεζας στο Παγκράτι και πήγαν σε απέναντι καφετέρια περιμένοντας τον πολίτη-θύμα που θα έκανε ανάληψη. Από το κύκλωμα των καμερών εντοπίστηκαν κατά την παγίδευση του ΑΤΜ, ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διαπίστωσαν ότι οι δύο γυναίκες από τον περασμένο Μάρτιο είχαν προβεί σε 104 παγιδεύσεις ΑΤΜ, τεσσάρων τραπεζών αποκομίζοντας συνολικά 12.400 ευρώ. Η ζημιά που προκάλεσαν στα αντίστοιχα μηχανήματα ανέρχεται στο ποσό των 39.100 ευρώ.

Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τις παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.