Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Λέσβος: Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της Μόριας: “Οι λαθρομετανάστες εισβάλλουν στα σπίτια μας” - BINTEO

Κλίμα τρομοκρατίας επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Μόρια, αφού όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοί της, οι λαθρομετανάστες που βγαίνουν από το Κέντρο Κράτησης της περιοχής τους, μπουκάρουν μέσα στα σπίτια τους όλο το εικοσιτετράωρο, με σκοπό να τους κλέψουν.

Όπως λένε στην κάμερα του Lesvosnews.gr, το κράτος, η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τους έχουν αφήσει στο έλεος των λαθρομεταναστών. Τα κρούσματα κλοπών είναι καθημερινά, ενώ τις περισσότερες φορές, οι αλλοδαποί εισβάλουν στα σπίτια τους με μαχαίρια, κατσαβίδια και άλλου είδους επικίνδυνα εργαλεία.

Ο κίνδυνος ακόμα και για τις ίδιες τους τις ζωές είναι πλέον ορατός, αφού όπως μας καταγγέλλει μία κάτοικος της Μόριας, ένας λαθρομετανάστης έφτασε τα ξημερώματα μέχρι την πόρτα της κρεβατοκάμαρας όπου κοιμόταν και έφυγε τρέχοντας μόλις αυτή έβαλε τις φωνές.

Χθες το μεσημέρι, ένας άλλος λαθρομετανάστης εισέβαλε μέρα - μεσημέρι μέσα σε ένα άλλο σπίτι μίας υπερήλικης γυναίκας, κρατώντας μάλιστα ένα μαχαίρι, ευτυχώς όμως τον αντελήφθησαν οι γείτονες της, οι οποίοι τον συνέλαβαν, τον ξυλοφόρτωσαν και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Μετά από όλα αυτά, οι κάτοικοι της Μόριας συγκάλεσαν λαϊκή συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να παρθούν δραστικές αποφάσεις. Το κλίμα ήταν εκρηκτικό, αφού οι κάτοικοι της Μόριας ήταν πυρ και μανία με το Δήμαρχο Λέσβου, ο οποίος δεν πάτησε το πόδι του, για να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους, όπως είχε κάνει και σε μία ακόμα λαϊκή συνέλευση του χωριού τους, που ήταν ενάντια στην κατασκευή του hot spot της περιοχής τους.