Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ομάδες Ρομά αναστάτωσαν το κέντρο της Λαμίας: Νοίκιασαν διαμέρισμα - ορμητήριο και έκαναν επιδρομές! Επιτέθηκαν και σε Αστυνομικούς


Ομάδες Ρομά αναστάτωσαν το κέντρο της Λαμίας: Νοίκιασαν διαμέρισμα - ορμητήριο και έκαναν επιδρομές! Επιτέθηκαν και σε Αστυνομικούς«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση...» καταγγέλλουν γείτονες και καταστηματάρχες που έχουν χάσει τον ύπνο τους και τη δουλειά τους.

Το διαμέρισμα αρχικά το ενοικίασε μια οικογένεια Ρομά, αλλά μένουν μέσα 30 άτομα περίπου, κυρίως ανήλικοι νεαροί. Όλα αυτά συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στα στενά που είναι οι "7 βρύσες" στη Λαμία. Εκεί κοντά υποτίθεται ότι μια οικογένεια ρομά νοίκιασε ένα διαμέρισμα. Στη συνέχεια όμως "χάθηκε η μπάλα", όπως μας είπε χαρακτηριστικά ένας επαγγελματίας.

«Μακάρι οι άνθρωποι αυτοί να εντασσόταν στη κοινωνία και να συμπεριφερόταν όπως όλος ο κόσμος. Αυτοί όμως βάζουν τα ανήλικα παιδιά να κλέβουν κινητά από τα τραπέζια των πελατών στα γύρω μαγαζιά. Κάνουν επιδρομή στα περίπτερα και κλέβουν ότι βρουν. Φέρνουν συνέχεια νεαρούς ανήλικους στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούν ως "ορμητήριο" και τους στέλνουν για "μεροκάματο", ενώ αυτοί είναι σχεδόν όλη τη μέρα μεθυσμένοι και τσακώνονται ξεσηκώνοντας τη γειτονιά και διώχνοντας τους πελάτες από τα γύρω μαγαζιά. Ζητάμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα γιατί η αστυνομία όσες φορές έχει έρθει βρίσκει μέσα στο σπίτι μόνο ανήλικα και ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα...Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση» είπαν στο LamiaReport οι γείτονες.



Σοβαρό επεισόδιο με ρομά και αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 3:00΄ το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στην πλατεία Πάρκου, όπου υπήρχαν αρκετά άτομα Ρομά, τα οποία τσακώθηκαν μεταξύ τους. Μετά τις φραστικές αντιπαραθέσεις και τις βρισιές άρχισε να πέφτει ξύλο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Μάλιστα όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, έσπασαν κάποια από τα παγκάκια της πλατείας για να πάρουν τα ξύλα, με τα οποία χτυπιόντουσαν μεταξύ τους.

Στον καβγά είχαν εμπλακεί περίπου 15 άτομα, τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να κυνηγιούνται προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου συνέχισαν τις συμπλοκές. Εκεί έφτασαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχαν ενημερωθεί από το κέντρο της αστυνομίας για το επεισόδιο με τους Ρομά.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να παρέμβουν για να σταματήσουν τους Ρομά και τότε αυτό άρχισαν να επιτίθενται στους αστυνομικούς. Μάλιστα ένας από αυτούς προσπάθησε να χτυπήσει με ένα μεγάλο ξύλο από παγκάκι αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. στο κεφάλι, ο οποίος ευτυχώς τον απέφυγε τελευταία στιγμή. Όπως μας περιέγραψε ένας από τους παρευρισκόμενους στο σημείο επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των Ρομά με κάποιους από αυτούς να καταλήγουν στο αστυνομικό μέγαρο.

Για πολλοστή φορά θα τονίσουμε ότι η κατάσταση με τους Ρομά στο κέντρο της Λαμίας έχει ξεφύγει εντελώς. Οι κλοπές σε ηλικιωμένους είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως και οι κλοπές κινητών, ενώ μοιράζουν και ναρκωτικά κυρίως στους τοξικομανείς θαμώνες της πλατείας Πάρκου.

Για πολλές από τις παραπάνω δραστηριότητες χρησιμοποιούν γυναίκες για τις κλοπές στους ηλικιωμένους, ενώ χουν εκπαιδεύσει και ανήλικα παιδιά τα οποία κάνουν κυρίως κλοπές κινητών, πορτοφολιών και διακίνηση ναρκωτικών.