Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Κραυγή απόγνωσης από τους Δημάρχους Αλίμου και Παιονίας: Δεν αντέχουμε άλλο την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών!


Κραυγή απόγνωσης από τους Δημάρχους Αλίμου και Παιονίας: Δεν αντέχουμε άλλο την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών!Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στα γκέτο των "hot spots" ανά την Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, σοκ προκαλούν οι καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου, ο οποίος αποκαλύπτει ότι στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, εκδίδονται ανήλικα παιδιά.

Ο Ανδρέας Κονδύλης κατήγγειλε πως ο δήμος έχει την πληροφορία ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι, εκδίδουν ανήλικα παιδιά. «Έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος σε έναν παράδρομο, εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλίμου.

Στην συνέχεια υπογραμμίζει πως το φαινόμενο της παιδικής πορνείας είναι πιο έντονο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. «Υπάρχει ένα σημείο που εκδίδονται ανήλικοι. Να μην πω από πού τα γνωρίζω, αλλά αυτά που γίνονται εκεί πραγματοποιούνται ώρες που δεν υπάρχουν λεωφορεία, δηλαδή βραδινές ώρες και κυρίως Παρασκευές με Σάββατα, αλλά και τις καθημερινές. Μου τα έχουν επιβεβαιώσει και μέσα από την αστυνομία, αλλά τα πρόσωπα δεν μπορώ να τα κατονομάσω δημόσια. Για να το πω δημόσια έχω μια εικόνα, ότι υπάρχει αυτό και δεν είναι ένα φαινόμενο που δεν το γνωρίζω αλλά που έχει βάση».

Τέλος, τόνισε πως η αστυνομία, παρότι γνωρίζει, έχει ελλιπή φρούρηση. Διερωτήθηκε μάλιστα πώς γίνεται δέκα αστυνομικοί να προστατεύουν καταυλισμό 6.000 ανθρώπων.

Πραγματικά σοκαριστικές οι καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου, οι οποίες προστίθενται στα όσα κατά καιρούς έχουν επίσης καταγγελθεί σ΄άλλα σημεία της Ελλάδας. Εννοείται ότι οι καταγγελίες του πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος και εφόσον επαληθευτούν να τσακιστεί το απόστημα αυτό.

Την ίδια στιγμή, σε κραυγή απόγνωσης προέβη και ο Δήμαρχος Παιονίας, ο οποίος απηυδησμένος από την πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής από την κυβέρνηση και το χάος που επικρατεί με τους λαθρομετανάστες, έστειλε επιστολή, στην οποία λέει τα εξής: «Για πολλοστή φορά επανερχόμαστε στο θέμα της αντιμετώπισης του μείζονος ζητήματος της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών στα όρια του Δήμου μας αλλά και του Νομού γενικότερα. Δυστυχώς σε κάθε νέα μας ανακοίνωση, η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι η προηγούμενη.

Αυτό το θλιβερό γεγονός έχει πολλές αιτίες. Λυπάμαι που το επισημαίνω αλλά η πρώτιστη είναι η κυβερνητική αβελτηρία και αφερεγγυότητα. Μέχρι στιγμής, δηλαδή, από κυβερνητικής πλευράς έχουμε εισπράξει τις καλύτερες των προθέσεων. Έχουμε γίνει αποδέκτες των πλέον ρητών υποσχέσεων, των εξαιρετικά ταχύτατων σχεδίων θεραπείας του ασύλληπτου σε διαστάσεις πλέον προβλήματος. Μέχρις εκεί όμως. Και μέχρις εδώ, διακηρύττουμε σήμερα εμείς, αφού η κατάσταση έχει υπερβεί κάθε όριο.

Η υπομονή όλων μας έχει προ πολλού εξαντληθεί και η αγανάκτηση έχει καταλάβει ορμητικά τη θέση της τεράστιας διάθεσής μας για αλληλεγγύη, αρωγή και ανθρώπινη διαχείριση της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης.

Κύριοι, εξ αρχής έχουμε επιδείξει ως κοινωνία και ως συντεταγμένοι θεσμοί, πνεύμα υπομονής, επιμονής και συνεργασίας. Σε βαθμό ώστε να κατηγορηθούμε για αδράνεια, αμέλεια και πνεύμα ασθενούς αντιστάσεως και προθέσεως για την υπεράσπιση όχι των συμφερόντων, αλλά αυτών των ιδίων των δικαιωμάτων της τοπικής μας κοινωνίας. Διαπιστώνουμε δυστυχώς, ότι η υπεύθυνη στάση μας και η ευγένειά μας έχει εκληφθεί περίπου ως αδυναμία. Και αισθανόμαστε πλέον ισχυρό το γεγονός της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Εξ αρχής έχουμε ζητήσει ισοκατανομή των προσφυγικών - μεταναστευτικών πληθυσμών σε όλη την επικράτεια. Αντ΄αυτού διαπιστώνουμε δύο πραγματικότητες. Πρώτον ότι οι όμοροι νομοί απολαμβάνουν ιδιαίτερης, ευνοϊκής μεταχείρισης με μηδενικούς έως ελάχιστους προσφυγικούς πληθυσμούς. Και δεύτερον, οργισμένοι και αγανακτισμένοι διαπιστώνουμε ότι ο νομός Κιλκίς εξακολουθεί να θεωρείται ως η προσφορότερη και ευκολότερη λύση για την ίδρυση και λειτουργία των νέων Κέντρων Φιλοξενίας.

Κύριοι, ελπίζοντας ότι η παρούσα επιστολή μας θα είναι η τελευταία πριν την ταχεία και δραστική επίλυση του αφόρητου, πλέον, προβλήματος, σας καταθέτουμε την έσχατη αγανάκτηση και απογοήτευσή μας. Εξυπακούεται ότι παράλληλα σας καταθέτουμε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση από ώρα σε ώρα καθίσταται μη αναστρέψιμη με άμεσες και οδυνηρές συνέπειες για την περιοχή μας και για όλη τη χώρα. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε αρωγή και ειλικρινή συνεργασία και ελπίζουμε».

Η όλη εικόνα, όμως, που περιγράφουν οι δύο Δήμαρχοι απέχει πολύ από την συστηματική εικόνα που παρουσιάζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, και τα οποία κρύβουν τέτοιες σημαντικές ειδήσεις, ακριβώς για να μείνουν στον Ελληνικό Λαό τα ψευδή στερεότυπα της προπαγάνδας ότι όλοι οι λαθρομετανάστες που έρχονται εδώ υπό το προσωπείο του πρόσφυγα έχουν μόνο προβλήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν τα προβλήματα οι ίδιοι με την εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών. Και η θλιβερή κατάσταση διαιωνίζεται χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ