Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Άρχισαν οι πολυπολιτισμικές συγκρούσεις; - Αντιδήμαρχος Ελληνικού: «Το βράδυ βγήκαν όπλα από τους λαθρομετανάστες στο καταυλισμό»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Άρχισαν να βγαίνουν τα όπλα στους καταυλισμούς των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Ελληνικού Βασίλης Κρητικός και αναφέρει πυροβόλα όπλα, όχι μαχαίρια!  

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό «βγήκαν όπλα. Όχι μαχαίρια, όπλα. Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές».  

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό η κατάσταση στο Ελληνικό «δεν είναι διαχειρίσιμη», όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το συντονιστικό της κυβέρνησης για το προσφυγικό έχουν στοιβαχθεί 3.500 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, . 

«Κάθε μέρα οι υπηρεσίες καθαριότητας συλλέγουν πάνω από 5 τόνους σκουπιδιών από τον καταυλισμό ενώ δίνουμε 20 τόνους νερό με υδροφόρα για να ενισχύσουμε τα ντους στην παραλία όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι αυτοί για να πλυθούν» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. 

«Οι ελλείψεις είναι τεράστιες, ζητούμε τροποποίηση των προϋπολογισμών για να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό, μιλάμε για ωρολογιακή βόμβα εδώ» κατέληξε ο κ. Κρητικός. 

Το ερώτημα όμως είναι άλλο: Πώς βρέθηκε οπλισμός, όχι μαχαίρια, στον μουσολυμανικό οικισμό του Ελληνικού;  Υπάρχουν εξτρεμιστικά στοιχεία ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες; Μαθηματικά υπάρχουν, πως θα αντιμετωπισθούν;