Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Βόρεια Ελλάδα: "εξάρθρωση'' ρώσικης μαφίας

Η «ρωσική μαφία», που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική απειλώντας, εκβιάζοντας, πουλώντας προστασία και ναρκωτικά και πυρπολώντας αυτοκίνητα, φαίνεται πως εκτελούσε δουλειές και για λογαριασμό πρώην στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Η εξάρθρωση του κυκλώματος από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφερε στο φως πολλές λεπτομέρειες από τη δράση του κυκλώματος αλλά και τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που υπήρχε με πρώην στέλεχος του «Δικεφάλου του Βορρά». 

Πρόκειται για τον 46χρονο υπάλληλο, Σ.Μ. πρώην υπεύθυνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις σχέσεις με τους συνδέσμους των οπαδών, ο οποίος, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε Αθήνα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη. Ο ένας από τους εμπρησμούς είχε στόχο το αυτοκίνητο μάνατζερ ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που διαπραγματευόταν εκείνη την εποχή το συμβόλαιό τους με την ομάδα και ο δεύτερος το αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου του προπονητή της Ξάνθης.

Οπως σημειώνουν οι αρμόδιες Αρχές που έχουν στα χέρια τους την ογκωδέστατη δικογραφία, ερευνάται κατά πόσο συγκεκριμένες επιθέσεις σχετίζονταν άμεσα με τα συμφέροντα της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί ότι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ήταν 38χρονος Αρμένιος ισοβίτης, ο οποίος κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή.  Πριν από λίγες ημέρες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα ακόμα πολυμελές παρακλάδι του μεγάλου κυκλώματος εμπρηστικών επιθέσεων, εκβιάσεων καταστηματαρχών, προμήθειας πολεμικών τυφεκίων και διακίνησης ναρκωτικών, για το οποίο προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 36 ατόμων σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.

Η δράση του κυκλώματος -που θεωρείται και αυτό με τη σειρά του παρακλάδι της «ρωσικής μαφίας»- είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά πριν από επτά μήνες, αλλά τώρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να «δέσουν» και άλλες εγκληματικές ενέργειες των μελών της. Ανάμεσα σε αυτά τα μέλη είναι ο 46χρονος αθλητικός παράγοντας του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να γνωρίζεται με τον ισοβίτη από το χώρο της νύχτας, καθώς διατηρούσε κατάστημα Ιντερνετ. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μέλη της οργάνωσης προέβησαν κατ’ εντολήν του 38χρονου ομογενούς σε διάφορες εμπρηστικές επιθέσεις. Μία από αυτές έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό του Σ.Μ., εις βάρος ΙΧΕ αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του προπονητή της ομάδας της Ξάνθης.

Η άλλη έγινε ξημερώματα της 14ης-10-2015, στην Αθήνα, εναντίον αυτοκινήτου που ανήκε στη σύζυγο του μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός ο προαναφερόμενος παράγοντας του ΠΑΟΚ. 

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
πηγη pronews.gr