Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η Ασφάλεια Πάτρας «τσίμπησε» δύο επικίνδυνους ΡΟΜΑ που χρησιμοποιούσαν ψεύτικα ονόματα και είχαν διαπράξει πολλές κλοπές!

Πίστευε ότι θα την έβγαζε «καθαρή» δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία, ένα ζευγάρι τσιγγάνων που προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών. Σύντομα, όμως, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές τους ταυτότητες και εξιχνιάστηκαν δυο ληστείες που είχαν διαπράξει σε διάστημα 15 ημερών στην περιοχή των Βραχνέικων!
 
Η προσαγωγή του 26χρονου άνδρα και της 19χρονης φίλης του έγινε μετά την καταγγελία ενός 45χρονου για ένα ζευγάρι τσιγγάνων που τον λήστεψαν τη στιγμή που στάθμευε το αυτοκίνητό του. Όπως είπε το θύμα, η γυναίκα τον πλησίασε από την θέση του οδηγού απασχολώντας τον, ενώ ο άνδρας εμφανίστηκε από την πλευρά του συνοδηγού. Και οι δυο τον ξυλοκόπησαν και άρπαξαν 45 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο, πριν εξαφανιστούν τρέχοντας.

Ο 45χρονος αναγνώρισε τους δράστες στα πρόσωπα των προσαχθέντων και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον άλλη μια ληστεία στις 29 Απριλίου. Τότε, μαζί με δυο ακόμα συνεργούς τους οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, επιτέθηκαν σε έναν χωματόδρομο στα Βραχνέικα σε έναν οδηγό μοτοσυκλέτας, τον πέταξαν από τη μηχανή και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν!

Στη συνέχεια, άρπαξαν το τσαντάκι του που περιείχε 150 ευρώ και άλλα πέντε ευρώ από το μπουφάν του και εξαφανίστηκαν τρέχοντας!

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με την κατηγορίας της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων συνεργών τους συνεχίζονται.