Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Σε ταξί συνελήφθησαν 3 Αλβανοί ληστές της χρηματαποστολής στα Εξάρχεια

Με ταξί επιχείρησαν να διαφύγουν μετά την ληστεία που πραγματοποίησαν σε χρηματαποστολή  των ΕΛΤΑ στην οδό Ζαίμη το πρωί της Τετάρτης, 3 εκ των δραστών οι οποίοι όμως συνελήφθησαν απο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για  άνδρες Αλβανικής υπηκοότητας.
 
Μάλιστα στην κατοχή του ενός  βρέθηκε μέρος των κλεμένων χρημάτων, ενώ οι κινήσεις τους και τα ρούχα που φορούσαν βιντεοσκοπήθηκαν απο κάμερες κλειστού κυκλώματος.
 
Αμέσως μετά την ληστεία σε βάρους του υπαλλήλου χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ, τον οποίον μάλιστα ξυλοκόπησαν, οι έξι δράστες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, η μεν πρώτη κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Αθήνας, όπου και συνελήφθησαν απο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο ταξί, η δε δεύτερη κατευθύνθηκε προς το λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια καταφέρνοντας να διαφύγουν. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβαν απο το κέντρο για την ληστεία και χάρη στην μεγάλη επιχειρησιακή τους εμπειρία, απλώθηκαν περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας προς εντοπισμό των δραστών, κάτι που κατάφεραν. 
 
Οι συλληφθέντες κρατούνται στην γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη και των υπολοίπων δραστών, καθώς επίσης να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετάσχει και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.