Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Νέα επεισόδια στην Ειδομένη: Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε Αστυνομικούς - Έσπρωξαν μέχρι και βαγόνι!

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων
Περίπου 300 άτομα έσπρωξαν εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.


Το απόλυτο χάος επικρατεί στον καταυλισμό της Ειδομένης. Για ακόμη μια φορά εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές με τους λαθρομετανάστες να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις κατά των Αστυνομικών Δυνάμεων.


Μεγάλη ένταση επικράτησε την Τετάρτη το απόγευμα στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν μία ομάδα λαθρομεταναστών συγκρούστηκε με δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Λίγο μετά τις 20:00, περίπου 300 άτομα επιχείρησαν να μετακινήσουν ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τους αστυνομικούς. Οι τελευταίοι αντέδρασαν με χρήση χημικών, διαλύοντας προσωρινά την ομάδα των επιτιθέμενων.


Η ένταση φάνηκε να κατευνάζεται. Στη συνέχεια όμως, τα 300 αυτά άτομα επανήλθαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να γίνει εκ νέου χρήση χημικών, ενώ οι λαθρομετανάστες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε και περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων στην Ειδομένη και διακομίστηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ από τον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα Ελλάδας - σκοπίων αποχώρησε προσωρινά η ομάδα των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα".