Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Χειροπέδες σε σπείρα Τούρκων που διακινούσαν ναρκωτικά στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, χθες το πρωί στην Κέρκυρα, δύο μέλη σπείρας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών 


Αναλυτικότερα στο πλαίσιο πολυπεπίπεδης αστυνομικής επιχείρησης η οποία εξελίχθηκε χθες το πρωί στα παράλια της βορειοανατολικής Κέρκυρας, εντοπίστηκε θαλαμηγός με σημαία Τουρκίας, η οποία μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Κέρκυρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, Αστυνομικών Τμήμα Εσπερίων και Παλαιοκαστριτών και άλλες υπηρεσίες) και είχε ως αποτέλεσμα της σύλληψη του κυβερνήτη της θαλαμηγού, ενός 55χρονου υπηκόου Τουρκίας και του 48χρονου ιδιοκτήτη της θαλαμηγού.

Από τις έρευνες που εξελίχθηκαν, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι δύο αλλοδαποί διακινητές, oι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν προηγουμένως μεταφέρει με την θαλαμηγό από τα παράλια της Αλβανίας, συνολικά 48 συσκευασίες με κάνναβη βάρους σαράντα επτά κιλών και τετρακοσίων γραμμαρίων και στην συνέχεια τις είχαν αποκρύψει σε δύσβατη παραλιακή περιοχή της βορειοανατολικής Κέρκυρας (ευρύτερη περιοχή Κασσιώπης, παραλία με την ονομασία Κογεβίνα).

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, τον τρόπο που ενεργούσαν και την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν προέκυψε εκ μέρους των δύο συλληφθέντων η κατάρτιση επαγγελματικής μεθοδολογίας για την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, για την αποκόμιση παράνομων εσόδων καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη ποσότητα θα τους απέφερε το ποσό των 45.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλες παραβάσεις.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και προσωπικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.