Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βόλος: Αλβανός κατά παραγγελία τσιγγάνου σκότωσε Έλληνα πατέρα τριών παιδιών

Κατά παραγγελία ενός 17χρονου αθίγγανου που είναι ο ηθικός αυτουργός και με «εκτελεστή» έναν 30χρονο Αλβανό, που με το αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε έναν 29χρονο, έγινε το φονικό σήμερα τα ξημερώματα στην συνοικία Παλαιών, στο Βόλο.
 
Είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ του θύματος, που ήταν αδελφός της κοπέλας, την οποία παρενοχλούσε στο μπαρ ο ανήλικος, οι δύο άνδρες λογομάχησαν, στη συνέχεια διαπληκτίστηκαν και ο αθίγγανος κάλεσε τηλεφωνικά «ενισχύσεις», με αποτέλεσμα επί τόπου να φτάσει αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο νέο, με πρόθεση, όπως αναφέρει η Αστυνομία.
 
Προσπάθησε να προστατέψει την αδελφή του απο τον τσιγγάνο
 
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα σε μπαρ της περιοχής, όπου πήγε ο 29χρονος με την αδελφή του και στον ίδιο χώρο βρισκόταν ο ανήλικος ρομ που άρχισε να την παρενοχλεί. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μαλώνουν και στη συνέχεια ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ τους, όπως αναφέρει η Αστυνομία.
Κάποια στιγμή, ο ανήλικος, έφυγε και επέστρεψε στο μπαρ με τον 30χρονο αλλδαπό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ο καυγάς συνεχίστηκε μεταξύ του 29χρονου αδελφού της κοπέλας, του ανήλικου και του 30χρονου και, αφού υπήρξε διαπληκτισμός, αποχώρησαν, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, που βρισκόταν έξω από το μπαρ.
Τα τέσσερα άτομα (οι δύο δεν είχαν εμπλκοκή στον καυγά) περίμεναν μέσα στο αυτοκίνητο, με οδηγό τον αλλοδαπό και συνοδηγό τον ηθικό αυτουργό και όταν ο άτυχος 29χρονος με την αδελφή του βγήκαν από το μπαρ, στις 4.20 τα ξημερώματα, το αυτοκίνητο κινήθηκε προς το μέρος του, τον παρέσυρε και τον σκότωσε!
Το θύμα ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών…
Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν τη σύλληψη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τους αναζητά.

Η Αστυνομία
Σε ανακοίνωσή της, στη 1.30 το μεσημέρι η Αστυνομία αναφέρει για την ανθρωποκτονία:
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο δραστών που διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού στο Βόλο.
Ειδικότερα, σήμερα (01-05-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, οι δύο δράστες και συγκεκριμένα ένας 17χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας αρχικά διαπληκτίστηκαν και συνεπλάκησαν με τον 29χρονο σε καφέ – μπαρ της πόλης, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές.

Κατά την αποχώρησή τους από το προαναφερόμενο κατάστημα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο παρέσυραν με πρόθεση τον 29χρονο και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Πηγή