Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αλβανοί οι δολοφόνοι των δύο Πακιστανών στις φυλακές Κορυδαλλού

Έξι αλβανοί ηλικίας 27 έως 35 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της δολοφονίας δύο Πακιστανών 30 και 35 ετών αντίστοιχα, η οποία σημειώθηκε μετά από αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων στις 3 Μαΐου, εντός του σωφρονιστικού καταστήματος των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα θύματα ανήκαν σε ομάδα που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή 57χρονου κρατουμένου, πακιστανικής καταγωγής, από τρεις υπηκόους Πακιστάν και Αλβανίας.

Ο 57χρονος είχε οδηγηθεί από τους συγκρατούμενους του σε κελί άλλου ορόφου με την απειλή μαχαιριών.

Αφού του άσκησαν σωματική βία, του ζήτησαν επίμονα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του για να μεταφέρει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τρίτου ατόμου στο εξωτερικό, σαν αντίτιμο για την απελευθέρωσή του - ποσό που τελικά δεν καταβλήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του 57χρονου, συγκρατούμενοί του, υπήκοοι κυρίως Πακιστάν, που είχαν αντιληφθεί το γεγονός, συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο των φυλακών και διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή του, συνεπλάκησαν με άλλους κρατουμένους αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με σίδερα, αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Στη συμπλοκή, που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο Πακιστανών και τον τραυματισμό άλλων 18 κρατουμένων, συμμετείχαν τουλάχιστον 27 άτομα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους μετά το τέλος της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 23 αυτοσχέδια μαχαίρια, τρία μεταλλικά σουβλιά και 31 τμήματα μετάλλου.