Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΧΑΟΣ στις φυλακές Κορυδαλλού απο τις συμμορίες των αλλοδαπών κρατουμένων. Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της δολοφονίας δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή, λύτρα, συμπλοκή, νεκροί , αίμα και τραυματίες απο τις συνεχόμενες συμπλοκές αλλοδαπών συμμοριών στις φυλακες!

Αλβανοί κρατούμενοι «απήγαγαν» από το κελί του έναν 57χρονο Πακιστανό, τον κρατούσαν σε άλλο… δικό τους και ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς του στην Αγγλία. Από εκεί ήρθε η πληροφορία στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς οι συγγενείς του έγκλειστου-«ομήρου» απευθύνθηκαν στις βρετανικές αρχές.

Οι Έλληνες αξιωματικοί επιβεβαίωσαν την πληροφορία και διαπίστωσαν πως ησυμπλοκή ανάμεσα σε Πακιστανούς και Αλβανούς κρατουμένους της Γ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στις 3 Μαΐου 2015, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς κρατούμενους και 18 τραυματίες, είχε ως αφορμή την «απαγωγή». 

Οι δολοφονικές αυτοσχέδιες «λόγχες», τα σουβλιά, τα ακονισμένα σίδερα και τα ρόπαλα, βγήκαν, όπως επεσήμαιναν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, όταν έγκλειστοι συμπατριώτες του ομήρου, κινήθηκαν προς τις «γραμμές» των Αλβανών… απαγωγέων, σε μία προσπάθεια να ζητήσουν επιθετικά τον λόγο για την αρπαγή και ενδεχομένως να ελευθερώσουν το θύμα.


Κάποιοι Αλβανοί έγκλειστοι είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι συγγενείς ενός 57χρονου Πακιστανού κρατούμενου της πτέρυγας, είχαν… οικονομική επιφάνεια. Την ημέρα της συμπλοκής, μία ομάδα τριών Πακιστανών με αυτοσχέδια όπλα, κινήθηκε εναντίον του, κατάφερε να τον αρπάξει και να τον κρατήσει παράνομα σε δικό της «ελεγχόμενο» χώρο, τοποθετώντας μάλιστα και «φύλακες». Εκεί, μαζί με τρεις άνδρες από την Αλβανία επικοινωνούσαν με συγγενείς του ομήρου στην Αγγλία και απαιτούσαν την κατάθεση 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τους προκειμένου να μην τον πειράξουν και να τον αφήσουν «ελεύθερο» να φύγει από το «ένα κελί και να πάει στο δικό του»!

Όταν συμπατριώτες και συγκρατούμενοι του κατάλαβαν τι είχε συμβεί, το απόγευμα της 3ης Μαΐου, πριν κλείσουν οι πόρτες από τα κελιά, προσπάθησαν να αντιδράσουν, διαμαρτυρόμενοι για την αρπαγή του συμπατριώτη τους.

Ακολούθησε μεγάλη συμπλοκή, στον διάδρομο του ισογείου της Γ πτέρυγας, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 35 και 30 χρόνων, ενώ τραυματίστηκαν επιπλέον 18, που συμμετείχαν σε αυτή. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ανάμεσά τους ήταν και δύο Αλβανοί κρατούμενοι, ηλικίας 33 και 32 χρόνων, οι οποίοι φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «απαγωγή» και στην συμπλοκή που ακολούθησε.


Μετά από πολυήμερες έρευνες, καταθέσεις κρατουμένων και μαρτύρων, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκλήρωσαν την προανάκριση και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων από την Αλβανία για την διπλή ανθρωποκτονία των κρατουμένων, έξι (3 Αλβανοί, 3 Πακιστανοί) για την αρπαγή-«απαγωγή» του 57χρονου πακιστανού κρατούμενου και 27 ακόμη ατόμων για συμμετοχή στην θανατηφόρο συμπλοκή. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Συνδικαλιστές σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρκετές μέρες μετά τη συμπλοκή, επιμένουν πως η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού δεν έχει αλλάξει και δεν «θα αργήσει ο καιρός που θα υπάρξουν και άλλα θύματα».

Ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Η βία ανάμεσα στις ομάδες των αλλοδαπών κρατουμένων έχει ενταθεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο βαθμό. 

Οι αιτίες των συγκρούσεων είναι αναρίθμητες: Διαφορές για πάσης φύσεως νταραβέρια (ακόμα και ναρκωτικά), αντιμαχίες για την αρχηγία στο εσωτερικών των φυλακών, διαφορές για το ποιος θα κάνει κουμάντο και που. Πρέπει να δοθεί κάποια στιγμή ένα τέλος σε όλα αυτά. Η πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».