Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αλβανός συνελήφθη στην Ελβετία για υπόθεση δολοφονίας στην Καισαριανή!

Συνελήφθη υπήκοος Αλβανίας στην Ελβετία, διωκόμενος από τις Ελληνικές Αρχές, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, την 2/6/2012, στην Καισαριανή Αττικής, από κοινού με άλλους συγκατηγορούμενούς του, επιχείρησαν να αφαιρέσουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας. 

Κατά την προσπάθεια τους έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του, καθώς και τον αδερφό αυτού. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, οι δράστες πυροβόλησαν επανειλημμένα τα δύο αδέρφια με τυφέκιο τύπου Kalashnikov, τραυματίζοντας θανάσιμα τον πρώτο από αυτούς και τον δεύτερο σοβαρά.

Από την Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιούνται ενέργειες, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, για την έκδοση του διωκόμενου στη χώρα μας.

Η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των διεθνών διαύλων αστυνομικής συνεργασίας (Interpol – Europol – Sirene), με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που διώκονται με διεθνείς διωκτικούς τίτλους.