Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Εξαρθρώθηκε οργάνωση αλλοδαπών που διακινούσε παράνομα λαθρομετανάστες - Ζητούσαν 2.500 ευρώ «το κεφάλι»

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις λαθρομεταναστών έπεσε στα «δίχτυα» των αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στο πλαίσιο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συνελήφθησαν για την υπόθεση πέντε υπήκοοι Συρίας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο από τη χώρα συνολικά 20 ομοεθνών τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, ένας 28χρονος που ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, την ώρα που επιβίβασαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN, 20 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά τη σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες κατέβαλαν χρηματικό ποσό 2.000 - 2.500 ευρώ ο καθένας, σε δύο άτομα (έναν 50χρονο και έναν 25χρονο), οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Από τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν συνολικά 12.170 ευρώ που είχαν εισπράξει για την παράνομη διακίνηση των λαθρομεταναστών και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.