Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Ανθρωπισμός» με... απευθείας ανάθεση: Ιδού ο λόγος που γεμίζουν τις γειτονιές σου με λαθρομετανάστες, Έλληνα!


«Ανθρωπισμός» με... απευθείας ανάθεση: Ιδού ο λόγος που γεμίζουν τις γειτονιές σου με λαθρομετανάστες, Έλληνα!Εντύπωση είχαν προκαλέσει οι αποκαλυπτικές, ομολογουμένως, δηλώσεις της αρμοδίας για την λαθρομετανάστευση υπουργού, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στις οποίες αποκαλυπτόταν ότι ο συριζαίικος «ανθρωπισμός» είναι για τα λεφτά. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA η υπουργός είχε πει: «Αν ακούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι λέτε για μετανάστες και λαθρομετανάστες, δεν θα εγκρίνουν κανένα κονδύλιο».

Λίγες μέρες μετά, την επαύριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, παρότι δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την ελληνική επικράτεια, η ίδια δήλωνε καταχαρούμενη, λέγοντας: «κερδίσαμε γενναία έκτακτη οικονομική χρηματοδότηση που αφορά σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με την έρευνα και τη διάσωση, την υποδοχή, το άσυλο και τη φιλοξενία».

Σήμερα αποκαλύπτεται ο λόγος για την... σε σημείο ακράτειας χαρά της αρμοδίας υπουργού. Στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη βουλή κατατέθηκε τροπολογία που αναφέρει ότι οι αναθέσεις έργων για τους λαθρομετανάστες θα γίνονται με... απευθείας ανάθεση..!

Συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρεται ότι: «για θέματα στέγασης, σίτισης, υγιεινής, και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα ...είναι δυνατή στις σχετικές δημόσιες συμβάσεις έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, η εφαρμογή άπαξ της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού. Η προαναφερόμενη διαδικασία ισχύει για τα θέματα συμβάσεων που αφορούν κάθε κατηγορία υποδομών και υπηρεσιών και κάθε τόπο εγκατάστασης τους».
Η συγκεκριμένη πρακτική, βεβαίως, θα προκαλέσει ζημιά στο ελληνικό δημόσιο και στον Ελληνικό Λαό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  «από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να προκληθεί πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, από τη μη διασφάλιση των πλεονεκτημάτων της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Για να το πούμε σε απλά ελληνικά: Η κυρά Τασία θα μπορεί να δώσει την όποια δουλειά σε κάποια «αντιρατσιστική» ΜΚΟ του Σύριζα, χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η τυχόν υπερτιμολόγηση ή να τεθεί σε καθεστώς ανταγωνισμού, που θα μειώσει το κόστος. Και αν τύχει να πάρει την «δουλειά» με κέρδη εκατομμυρίων συγκεκριμένος ΜΚΟάρχης – συνεργάτης της κυβέρνησης και πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, θα είναι μια απλή... «σύμπτωση».

Και αν έχουν αντίρρηση κάποιοι που γεμίζουν λαθρομετανάστες οι γειτονιές τους, για να παίρνει κονδύλια η κυρά Τασία και να τα μοιράζει με απευθείας ανάθεση, τότε θα τους αποκαλούν «φασίστες» τα ΜΜΕ των εργολάβων.