Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σοκ στην Κυψέλη: Αλλοδαποί απήγαγαν 74χρονο για να τον ληστέψουν

Με συντονισμένες ενέργειες πέντε "ομογενείς" από Ρωσία, Ουκρανία και Καζακστάν απήγαγαν έναν 74χρονο, και βασάνισαν την ίδια ώρα μέλη της οικογένειάς του με σκοπό να τους αποκαλύψει τον κωδικό για το χρηματοκιβώτιο.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν αλλοδαπό υπήκοο Ρωσίας και τέσσερις ομογενείς από την Ουκρανία και το Καζακστάν, ηλικίας από 27 έως 47 ετών.

Η συμμορία των αδίστακτων κακοποιών δεν αρκέστηκε να μπει στο σπίτι τους αλλά απήγαγε και βασάνισε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο με μόνο σκοπό την αρπαγή της λεία τους...

Οι τρεις από τους συλληφθέντες, πλησίασαν, φορώντας κουκούλες τύπου full face, με ένα βανάκι τον 74χρονο την ώρα που εκείνος είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην περιοχή της Κυψέλης.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις αρχές, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Τον απαγάγουν, τον βάζουν μέσα στο βαν και περιφέρονται στους δρόμους της Αττικής, βασανίζοντάς τον, προκειμένου να τους αποκαλύψει τον κωδικό για το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο σπίτι του.

Την ίδια στιγμή, οι άλλοι δύο συλληφθέντες, εισέβαλλαν στο σπίτι του, στην οδό Σποράδων στην Κυψέλη, ακινητοποίησαν με τη βία την 70χρονη γυναίκα του και τον 39χρονο γιο τους, τους έδεσαν και τους βασάνιζαν προκειμένου να μάθουν τον κωδικό από το χρηματοκιβώτιο.

Τελικά, μετά από λίγη ώρα, άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγονοκόλληση, πήραν αυτά που ήθελαν και εν συνεχεία, οι 3 που είχαν τον 74χρονο στο βαν, τον εγκατέλειψαν στα Πατήσια.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσά και ασημένια νομίσματα από το εσωτερικό του.

Οι πέντε δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Καλλιθέα και στην Νίκαια.

Στη κατοχή τους και σε έρευνα στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -1.625- ευρώ
Ένα δελτίο μεταφοράς κεφαλαίων-εξερχόμενο έμβασμα, με ημερομηνία κατάθεσης 14-5-2015, χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ.
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Ένα (1) μαχαίρι
Δύο (2) φορητοί ασύρματοι
Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

Επίσης βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα δύο πλάκες χρυσού και ασημιού, οι οποίες προέρχονταν από την τήξη των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και νομισμάτων.

Σημειώνεται ότι δύο από τους συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, ενώ ακόμη ένας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Οι έρευνες, για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής, ληστείας, και παράβασης του Νόμου περί όπλων.