Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Σπείρα Ρουμάνων έκλεβε εξωλέμβιες μηχανές από την Ελλάδα και τις πούλαγε στη Ρουμανία σα μεταχειρισμένες


Προτίμηση σε εξωλέμβιες μηχανές σκαφών είχε σπείρα Ρουμάνων, η οποία εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές. Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν τέσσερις άντρες, ηλικίας από 25 έως 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί το τελευταίο δίμηνο έκλεψαν 20 εξωλέμβιες μηχανές και εξαρτήματα σκαφών από παραθαλάσσιες περιοχές των νομών Χαλκιδικής και Λάρισας.
Η αξία των κλοπιμαίων προσεγγίζει, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, τις 140.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, όλοι υπήκοοι Ρουμανίας, μετέφεραν τις μηχανές με οχήματα στην πατρίδα τους, όπου εκτιμάται ότι τις παρέδιδαν σε συνεργό τους,
για να προωθηθούν στην αγορά ως μεταχειρισμένες.

Στην κατοχή των αλλοδαπών βρέθηκαν πλαστά τιμολόγια αγοράς για να φαίνεται ότι δήθεν είχαν αποκτήσει νόμιμα τις μηχανές. Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για να αναισθητοποιήσουν σκύλους-φρουρούς των χώρων στάθμευσης των σκαφών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τέσσερις Ρουμάνοι συνελήφθησαν σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής που παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ