Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Κόρινθος: Χειροπέδες σε Πακιστανό για λαθρεμπόριο και κλοπές

Χιλιάδες είδη για τα οποία δεν διέθετε τα απαραίτητα παραστατικά διακινούσε στην Κόρινθο ένας 51χρονος Πακιστανός και, μεταξύ αυτών, μερικές εκατοντάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία ανακάλυψαν μαζί με τα προϊόντα παρεμπορίου οι άνδρες της  Ασφαλείας.
 
Κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στο σπίτι και μια αποθήκη του 51χρονου, κατασχέθηκαν 8.851 είδη ψιλικών, αλλά και ρούχα, υποδήματα και διάφορα αξεσουάρ για τα οποία δεν είχε τιμολόγια αγοράς και ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη, βρέθηκαν 330 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης που εστάλησαν στο Τελωνείο για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
 
Ακόμη, για μια παιχνιδομηχανή και τέσσερις γεννήτριες που ο Πακιστανός δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του συνεχίζεται η έρευνα για το ενδεχόμενο να είναι προϊόντα κλοπών. 
 
Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.