Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εξιχνίαση ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΩΝ σε κοσμηματοπωλεία και σπίτια απο ΑΛΒΑΝΟ δράστη



Συνελήφθη μετά από καταδίωξη Αλβανός, ο οποίος φέρεται-μαζί με τουλάχιστον δύο ομοεθνείς του- να διέπραττε ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν στη Δραπετσώνα, μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ο Αλβανός και μία 22χρονη Ρουμάνα.

Στην κατοχή τους καθώς και στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στον Κολωνό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 καλάσνικοφ με διπλές γεμιστήρες, 3 πιστόλια με δύο γεμιστήρες, δύο αλεξίσφαιρα, 11490 ευρώ, 4300 δολάρια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, κουκούλες, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, 514 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του έχουν διαπράξει:

• Εννέα ληστείες σε βάρος κοσμηματοπωλείων στις περιοχές της Ηλιούπολης, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Καλλιθέας, Ιλίου, Νίκαιας, Ν. Ηρακλείου και Αμαρουσίου.

H αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

• Έξι κλοπές σε οικίες, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και τα κλειδιά των αυτοκινήτων, των ιδιοκτητών αυτών, με τα οποία και διέφυγαν, στις περιοχές των Θρακομακεδόνων, Κερατσινίου, Λαγονησίου, Π. Ράφτη, Κηφισιάς και Αργολίδας.

• Δύο κλοπές αυτοκινήτων στις περιοχές του Χαλανδρίου και της Ερέτριας.

Ο συλληφθείς αλλοδαπός αναζητείτο γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης αναζητείτο ως μέλος εγκληματικής ομάδας που το 2008 είχε διαπράξει, στο κέντρο της Αθήνας,11 ανθρωποκτονίες και 13 απόπειρες ανθρωποκτονίας.