Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πακιστανοί απήγαγαν 12χρονοΕξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού πολίτη Πακιστάν, ηλικίας 12 ετών, τον οποίο κρατούσαν παράνομα και παρά την θέλησή του τρεις ομοεθνείς του, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή του.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 11-09-2010, ο 12χρονος αλλοδαπός, ενώ επέβαινε σε αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, έπεσε θύμα απαγωγής από τρεις (3) ομοεθνείς του, οι οποίοι και τον αποβίβασαν στην περιοχή της Θήβας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον 14χρονο αδελφό του που τον συνόδευε.

Οι δράστες μετέφεραν τον απαχθέντα αρχικά σε οικία εντός της πόλης της Θήβας και ακολούθως σε δύο (2) οικίες στην περιοχή της Αττικής. Για την απελευθέρωση του απαίτησαν τηλεφωνικά από τους οικείους του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500,00) Ευρώ.

Τον παθόντα απελευθέρωσαν νυχτερινές ώρες της 19-09-2010, αφού προηγουμένως οι οικείοι του κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500,00) Ευρώ, σε συνεργό τους στο Πακιστάν. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκε στην Θήβα η οικία όπου αρχικά κρατήθηκε ο ανήλικος και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Απογευματινές ώρες της 21-09-2010, προσέγγισε την εν λόγω οικία ένας αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν ηλικίας 23 ετών, ο οποίος και αναγνωρίστηκε από τον ανήλικο απαχθέντα, ως ένας εκ των τριών (3) δραστών, ενώ εντός της οικίας ανευρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα δύο (2) πολιτών Πακιστάν, ηλικίας 42 και 24 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι επίσης αναγνωρίσθηκαν απ’ τον ανήλικο, ως οι άλλοι δύο (2) απαγωγείς του. Σε βάρος των τριών (3) δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθούν οι χώροι κράτησης του παθόντα στην περιοχή της Αττικής και εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων δραστών.

Ο 23χρονος δράστης, κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.