Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μακελειό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταξύ λαθρομεταναστών

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεκάδες αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, που ήρθαν στα χέρια εξ αιτίας των αξεπέραστων φυλετικών και θρησκευτικών διαφορών τους! Στις συμπλοκές που διήρκεσαν αρκετή ώρα, τραυματίστηκαν αρκετοί και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Η σύρραξη ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, όταν Αφγανοί και Σομαλοί μετανάστες επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων και Παλαιστίνιων με καδρόνια, πέτρες και γυμνά χέρια… Μέσα σε λίγα λεπτά, οι εσωτερικοί χώροι του λιμανιού είχαν μετατραπεί σε ένα αχανές… ρινγκ, όπου έπεφτε άγριο ξύλο μεταξύ τουλάχιστον 180 ατόμων! Από τις πέτρες προκλήθηκαν αρκετές ζημιές και στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο λιμάνι κατέφθασαν επειγόντως άνδρες του λιμενικού και αστυνομικοί, οι οποίοι προσήγαγαν στο Λιμεναρχείο και το αστυνομικό τμήμα περισσότερα από 40 άτομα. Με εντολή του εισαγγελέα Ηγουμενίτσας, έγινε έκτακτη σύσκεψη εκπροσώπων των τοπικών αρχών με θέμα το πρόβλημα από την παρουσία εκατοντάδων λαθρομεταναστών και συζητήθηκε η λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του.