Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Συμπλοκή στον Αγ. Παντελεήμονα - Στον εισαγγελέα τρεις Αφγανοί λαθρομετανάστες



Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τρεις Αφγανοί, 18, 22 και 23 ετών, για τη συμπλοκή που σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, κατά την οποία τραυματίστηκαν δυο Ελληνες και ένας ανήλικος Αλβανός.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν περίπου έξι - εφτά Αφγανοί επιτέθηκαν σε 13χρονο Αλβανό που καθόταν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, τραυματίζοντάς τον μάλιστα στα δάχτυλα με σπασμένο μπουκάλι.

Στον καυγά ενεπλάκησαν δύο Ελληνες, 19 και 24 ετών, για να βοηθήσουν τον Αλβανό, αλλά οι Αφγανοί τους τραυμάτισαν με μαχαίρι και το μπουκάλι - τον έναν στο μηρό και τον άλλον στην κοιλιά. Αμφότεροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Στη συνέχεια, στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα υπέβαλαν μηνύσεις και μετά από αναζητήσεις συνελήφθησαν οι τρεις Αφγανοί τους οποίους και αναγνώρισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο επεισόδιο μέσα σε δύο μέρες αφού και προχθές το βράδυ, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένταση στην περιοχή και οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή για να μην υπάρξει συνέχεια.

Επίσης, λίγο μετά το χθεσινό επεισόδιο περίπου 150-200 Ελληνες πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να φύγουν οι αλλοδαποί από την περιοχή τους.