Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καταδικάστηκε επιχειρηματίας-εκμεταλλευτής!


(Είχε στοιβάξει 58 λαθρομετανάστες σε ένα στάβλο!)

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Σκάλα Λακωνίας μετά τη σύλληψη επιχειρηματία της περιοχής, που νοίκιαζε ένα στάβλο και ένα ακόμα κατάλυμα σε 58 λαθρομετανάστες - στην πλειονότητά τους Πακιστανοί - οι οποίοι εργάζονται στα κτήματα.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (10-09-2010) και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο το Σάββατο, όπου του επιβλήθηκε ποινή 59 ετών φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 119.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο επιχειρηματίας νοίκιαζε τα καταλύματα τα οποία δεν πληρούσαν κανένα όρο υγιεινής ή ανθρώπινης διαβίωσης αντί 40 ευρώ το μήνα για καθέναν από τους αλλοδαπούς, εισπράττοντας περίπου 2.400 ευρώ μηνιαίως αφορολόγητα!

Μετά τη σύλληψη και την καταδίκη του επιχειρηματία άλλοι κάτοικοι της Σκάλας Λακωνίας που νοίκιαζαν σπίτια σε παράνομους αλλοδαπούς έβγαλαν τα πράγματά τους στο δρόμο και κλείδωσαν τις πόρτες για να μην κατηγορηθούν και αυτοί, με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες να μην έχουν πού να μείνουν. Ετσι, κάθε βράδυ συγκεντρώνονται στην πλατεία της Σκάλας, όπου και παραμένουν μέχρι το επόμενο πρωί που θα πάνε στις εργασίες τους.

Στους 58 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν στα καταλύματα του καταδικασθέντος επιχειρηματία δόθηκαν σημειώματα διοικητικής απέλασης για να φύγουν από τη χώρα μέσα σε ένα μήνα, και αφέθηκαν ελεύθεροι.(!!!)