Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών πιάστηκαν στην Κρήτη


Στα όρια των Νομών Λασιθίου – Ηρακλείου, εντοπίστηκε από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Λασιθίου, ένας (1) 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κάτοικος Μαλλίων Ηρακλείου, ενώ αναζητείται άλλος ένας συμπατριώτης – συνεργός του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών ( ακατέργαστης κάνναβης – κοκαΐνης).

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι ανωτέρω κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μετά από πολυήμερη διακριτική επιτήρηση εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς ο 27χρονος αλλοδαπός την στιγμή που μετέφερε και προόριζε για πώληση συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 29 γραμμαρίων, σε τρεις συσκευασίες, καθώς και ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,6 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ.


Σε έρευνα που ενεργήθηκε σε ακαλλιέργητα αγροτεμάχια που επισκεπτόταν τακτικά ο 27χρονος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 58 νάιλον ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 656,70 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης στην οικία του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5. 395 ευρώ προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών καθώς και οκτώ (8) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών με τακτικές καταθέσεις και αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Ναρκωτικές ουσίες, χρηματικό ποσό, βιβλιάρια καταθέσεων, 2 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μία δίκυκλη μοτ/τα που χρησιμοποιούσε ο 27χρονος κατασχέθηκαν.