Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σχεδόν ένα εκατομμύριο αλλοδαποί - λαθρομετανάστες

Μετανάστες οι οκτώ στους 100 κατοίκους της Ελλάδας - Εγκληματούν 5 φορές περισσότερο

Σ.Α: Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τους λαθρομετανάστες τότε φθάνουν άνετα τα 2.000.000 - 2.500.000.


Οσον αφορά την εγκληματικότητα των αλλοδαπών στην Ελλάδα; Είναι λίγο μεγαλύτερη απο αυτη των Ελλήνων. Μόνο που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 5 φορές λιγότεροι απο τους Ελληνες. Αρα οι αλλοδαποί εγκληματούν στην Ελλάδα 5 φορές περισσότερο απο τους Ελληνες.

Και όμως οι θολοκουλτουριάρηδες - δήθεν "αριστεροί", επιμένουν οτι η πολυπολιτισμική κοινωνία που μας οδηγούν είναι πολύ καλύτερη απο τον πατροπαράδοτο τρόπο ζωής.

Για αυτό υποφέρουμε άλλωστε οι περισσότεροι των Ελλήνων. Γιατί αφήσαμε ανθρώπους ακατάλληλους να πάρουν την εξουσία και στην συνέχεια τους νομιμοποιήσαμε κάθε φορά με την αδιαφορία μας.


Ελλάδα και Ισπανία δέχονται δυσανάλογο βάρος από την νόμιμη και παράνομη μετανάστευση, τόσο σε επίπεδο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του πληθυσμού, όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης και κοινωνικής πρόνοιας, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία της Eurostat για την μετανάστευση στην ΕΕ, εσωτερική και εξωτερική.

Η Ελλάδα "φιλοξενούσε" επισήμως το 2009 929.500 αλλοδαπούς, με την μεγάλη πλειοψηφία, 767.900 άτομα, έφτασαν στην χώρα μας από τρίτες χώρες, ενώ 161.600 άτομα ή μόλις το ένα έκτο, είναι πολίτες της ΕΕ. Στο σύνολο των 27 της Ενωσης, η αντίστοιχη αναλογία ξεπερνά το ένα τρίτο. Το ποσοστό των επίσημα καταγεγραμμένων αλλοδαπών, 8,3%, δεν είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ, καθώς προηγούνται Κύπρος με 16,1%, Εσθονία με 16%, Ισπανία με 12,3%, Ιρλανδία με 11,3%, Αυστρία με 10,3%, Βέλγιο με 9,1% και Γερμανία με 8,8%.

Η δυσαναλογία είναι μεγάλη στο ποσοστό των εκτός ΕΕ (λαθρο)μεταναστών, καθώς στην Ελλάδα φτάνουν το 6,8%. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση μεγαλύτερα ποσοστά έχουν μόνο οι Λετονία με 17,5% και Εσθονία με 15,3%, οι οποίες έχουν μεγάλα ποσοστά Ρώσων λόγω γειτνίασης, όπως και η Ισπανία με 7,4% που επίσης αποτελεί πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στην ΕΕ. Ενδεικτικά, η Γερμανία έχει 5,7%, η Γαλλία 3,8%, η Ιταλία 4,6%, η Πορτογαλία 3,4%.


Η αδυναμία της Ελλάδας να προσελκύσει Ευρωπαίους πολίτες για να δραστηριοποιηθούν στο έδαφός της είναι εμφανής από το ιδιαίτερα μικρό ποσοστό τους επί του συνόλου των κατοίκων της χώρας, μόλις 1,4%. Αντίθετα π.χ. η άκρως ανταγωνιστική και επίσης στο ΝΑ άκρο της Ευρώπης Κύπρος φιλοξενεί πολίτες της ΕΕ που φτάνουν το 9,8% του πληθυσμού της, ή η Ισλανδία το 6,6%.

Η μέση ηλικία, δηλαδή η ηλικία που χωρίζει σε ίσες ομάδες τον ελληνικό πληθυσμό, είναι τα 42,6 έτη για τους Ελληνες και 44 έτη για τους αλλοδαπούς από την ΕΕ που κατοικούν στη χώρα μας, ενώ υποχωρεί ελαφρά, στα 32,2 έτη, για τους πολίτες άλλων εθνικοτήτων.

Συνολικά στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ κατοικούν 31,9 εκατ. ξένοι υπήκοοι, ή 6,4%