Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Special Olympics... εκτός ιστορικού κέντρου, λόγω εγκληματικότητας και τις ορδές λαθρομεταναστών και ναρκωμανών




Με non paper η οργανωτική επιτροπή των Special Olympics-Αθήνα 2011, προς μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία ζητάει να αποκλειστούν από τη φιλοξενία των επισκεπτών τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον άξονα Σύνταγμα-Ομόνοια-Πλατεία Καραϊσκάκη.

Δηλαδή τα ξενοδοχεία του ιστορικού κέντρου. Ο λόγος; Τα όσα έκνομα συμβαίνουν στο κέντρο και αφορούν από κλοπές έξω από ξενοδοχεία, τοξικομανείς που έχουν στέκια μεγάλες πλατείες, τους λαθρομετανάστες αλλά και τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι αγώνες θα γίνουν τον Ιούνιο του 2011 στην Αθήνα.

Το μεσημέρι συνεδριάζει για το θέμα το ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας με επιστολή της προς την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, τους υπουργούς Πολιτισμού- Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικητιάδη, τον Δήμαρχο Αθήνας κ. Νικήτα Κακλαμάνη, τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλο, σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Οι συζητήσεις όπως και ένα non paper (μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής ‘Παγκόσμιων Αγώνων special Olympics Αθήνα 2011’ και των υποψηφίων αναδόχων σε ό,τι αφορά υπηρεσίες διαμονής διατροφής και μετακίνησης), όπου ανάμεσα στα άλλα υποδεικνύεται ότι ‘τα προτεινόμενα ξενοδοχεία θα πρέπει να βρίσκονται εκτός του άξονα Σύνταγμα- Ομόνοια - Πλατεία Καραϊσκάκη’, μόνο θλίψη -αλλά και οργή- προκάλεσαν στο χώρο μας».

«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία», συνεχίζει η ΕΞΑΑ, «να ζητείται από οργανωτική επιτροπή να εξαιρεθεί από τη διαμονή το κέντρο της διοργανώτριας πόλης. Ο συγκεκριμένος άξονας που αναφέρεται στο non paper που διέρρευσε, περιλαμβάνει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, συνολικής δυναμικότητας 15.000 κλινών (το 25% της συνολικής δυναμικότητας της Αττικής), που ανήκουν σε μεμονωμένους ξενοδόχους αλλά και σε διεθνείς αλυσίδες». «Η συγκεκριμένη περιοχή», επισημαίνεται ακόμα στην επιστολή της ΕΞΑΑ, «διαδραμάτισε βασικότατο ρόλο στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, όχι μόνο λόγω των ξενοδοχείων της, αλλά και λόγω των αξιοθέατων».

Στη συνέχεια η Ένωση αναφέρεται στα όσα «έκνομα» καθημερινά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας πως το πρόβλημα αν και ήταν γνωστό πριν από το 2004, η πολιτεία και ο δήμος μόλις τώρα άρχισαν να ασχολούνται με το πρόβλημα και να αναζητούν λύσεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, κ. Γιάννης Ρέτσος, κάνει λόγο στην επιστολή για «στοχοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής» και ακόμα σημειώνει πως η ενέργεια αυτή «θα αποτελέσει την τουριστική ταφόπλακα για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και θα δώσει τροφή στα διεθνή ΜΜΕ που συστηματικά αποδομούν την εικόνα της Αθήνας τα τελευταία χρόνια με κάθε ευκαιρία».

σχόλιο : και ο λαθροδήμαρχος Κακλαμάνης θέλει να ξαναβάλει υποψηφιότητα...