Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αποφάσισαν να χτυπήσουν το παραεμπόριο των αλλοδαπών στο Ηράκλειο...Μέχρι πότε;;;


Το κακό είχε παραγίνει στο κέντρο του Ηρακλείου με τους πλανόδιους πωλητές. Σε κάθε βήμα σου έβλεπες κι έναν...Δεν μπορούσες να καθίσεις κάπου να πιεις ένα καφέ, αφού κάθε 5 λεπτά είτε cd θα προσπαθούσαν να σου πουλήσουν, είτε κανένα ρολογάκι τύπου “watch” ή “abibas”, ή κανένα ζευγάρι γυαλιά “rayran”, ή θα σου έκαναν καντάδα καμία δεκαριά αλλοδαποί…

Στο δρόμο δε όταν περπατούσες, αν δεν κοιτούσες κάτω, σίγουρα θα πατούσες κάποιον Πακιστανό από αυτούς που κάθονταν στη μέση του πεζόδρομου χτυπώντας με δύναμη κάθε 10 δευτερόλεπτα τα περίεργα αυτά σιλικονάτα ζωάκια σε μία πλάκα.

Και σήμερα, ως εκ θαύματος, δεν υπάρχει κανένας στους δρόμους!!!! Γιατί αυτό; Γιατί η Δημοτική Αστυνομία αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο!!! Να τους κυνηγήσει!!!

Μάλιστα, πριν 3 μέρες, κάποιος δημοτικός αστυνομικός εντόπισε τον πλανόδιο στην πλατεία των Λιονταριών και όταν επιχείρησε να ελέγξει την βαλίτσα που περιείχε ρολόγια ο πλανόδιος αντέδρασε βίαια χτυπώντας τον δημοτικό αστυνομικό και τραυματίζοντάς τον. Ο Δημοτικός Αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον πλανόδιο πωλητή.

Αλλά και εφόδους σε σπίτια με παράνομα εμπορεύματα έχουν ξεκινήσει από μικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από εκπροσώπους της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, μετά από εντολή του εισαγγελέα Ηρακλείου Νικου Μαρκάκη. Μάλιστα σε έφοδο σε τρία διαμερίσματα στο κέντρο του Ηρακλείου δυο εκ των οποίων βρίσκονταν σε απεναντινές πολυκατοικίες στην οδό Μιλάτου καθώς και σε μια αποθήκη στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες από διάφορα είδη όπως ομπρέλες, ρολόγια και δεκάδες άλλα αντικείμενα.

Δύο είναι τα ερωτήματα: πρώτον, γιατί δεν τους κυνηγούσαν τόσο καιρό; Προφανώς δεν έκαναν τίποτα, επειδή δεν είχαν τέτοια εντολή. Μήπως έχει να κάνει με τις επερχόμενες εκλογές, και θέλουν να δείξουν ότι καταπολεμούν το λαθρεμπόριο; Κάλιο αργά παρά ποτέ πάντως. Το δεύτερο και σοβαρότερο είναι “πόσο θα κρατήσει αυτό” ;; Γιατί προβλέπω να γίνεται ότι και με τις συμμορίες των φαναριών…. Τους διώξανε για δύο μέρες, και μετά πάλι επανήλθαν δριμύτεροι…

Εδώ θα είμαστε πάντως, στο κέντρο λίγο πολύ κυκλοφορούμε όλοι μας, και θα παρακολουθούμε το θέμα…