Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η καρδιά του Ισλάμ χτυπάει στην... οδό Φυλής!!!

Το βράδυ της Πέμπτης που μας πέρασε, μετά από πρόσκληση κάποιων από τους εναπομείναντες Έλληνες κατοίκους της περιοχής, βρέθηκα στην αρχή της οδού Φυλής, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το κέντρο της Αθήνας.

Ίσως πέρασα από μια “μαύρη τρύπα”, γιατί το σημείο στο οποίο βρέθηκα δεν είχε καμία σχέση, όχι μόνο με την εικόνα μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, αλλά και τίποτε δεν θα μπορούσε να με πείσει ότι βρισκόμαστε στο 2010 μετά Χριστόν.

Πολύ περισσότερο έμοιαζε με κάποια τριτοκοσμική πόλη, σε ένα μέρος όπου ο χρόνος έχει κολλήσει σε εποχές θρησκευτικού φανατισμού, στην ακμή του Ισλάμ. Και όχι οποιουδήποτε κομματιού του Ισλάμ, αλλά του πλέον φονταμενταλιστικού του.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Στην οδό Φυλής 10 υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κτήριο, τεσσάρων ορόφων και με μεγάλα παράθυρα, το οποίο όπως όλα δείχνουν ήταν κτισμένο για γραφεία. Αυτή την στιγμή όμως σε αυτό κατοικούν αρκετές δεκάδες, πάνω από 100 Σομαλοί – σίγουρα λαθρομετανάστες.

Δεν γνωρίζουμε ποιός ενοικίασε το κτήριο σε ποιόν, ούτε και γνωρίζουμε αν υπάρχει άδεια “εστιατορίου”, γιατί στο κτήριο επί της ουσίας λειτουργεί και εστιατόριο. Δεν γνωρίζω ούτε αν είναι κάποιου κοινοβιακού τύπου εστιατόρια, και το ποιά “κοινότητα” λειτουργεί στον χώρο, υποστηριζόμενη με τα χρήματα ποιού!

Αλλά αυτό που είδα ξεκάθαρα, ότι με επίκεντρο το συγκεκριμένο κτήριο, ολόκληρη η γειτονιά έχει μετατραπεί σε γκέτο Σομαλών, οι οποίοι βρίσκονται παντού. Βρίσκονται στον δρόμο, καθισμένοι στα αμάξια, καθισμένοι στο πεζοδρόμιο.


Και δεν είναι καθόλου ήρεμοι και ήσυχοι άνθρωποι. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, πολύ συχνά είναι τα φαινόμενα φασαριών, ενώ ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες, που μια ομάδα άλλης εθνικότητας- κατά πάσα πιθανότητα Πακιστανοί - προερχόμενη από την πλατεία Βάθης επιτέθηκε στους Σομαλούς, με αποτέλεσμα να προκύψει μάχη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και σπαθιά. Το αποτέλεσμα της “μάχης” σπασμένα αμάξια αλλά και αρκετά παράθυρα περιοίκων, τα οποία το βράδυ της Πέμπτης έχασκαν ακόμη ανοιχτά.

Από σχόλιο αναγνώστη στο http://eglimatikotita.blogspot.com