Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σύλληψη συμμορίας Αλβανών για ληστείες



Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, έπειτα από συμπλοκή στο χώρο στάθμευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, πέντε υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν διαπράξει πολλές ληστείες σε κοσμηματοπωλεία τουριστικών περιοχών της Κρήτης.

Οι 5 Αλβανοί, οι οποίοι είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, πήγαν στο πάρκινγκ για να πάρουν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφήσει στο σημείο την προηγούμενη μέρα. Εκεί τούς περίμεναν οι αστυνομικοί. Όταν οι δράστες κατάλαβαν την παρουσία των αστυνομικών, άρχισαν να πυροβολούν, ενώ λίγο αργότερα, οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ κατάφεραν να τούς συλλάβουν.

Η αρχή του τέλους για τη συμμορία ξεκίνησε χθες το πρωί, όταν έγινε γνωστό ότι εκλάπησαν δύο αυτοκίνητα από μάντρα ενοικιαζομένων στα Μάλλια.

Η αστυνομία εκτίμησε ότι επρόκειτο για τη σπείρα των ληστών και άρχισε να ψάχνει χώρους που πιθανόν θα είχαν εγκαταλειφθεί τα αυτοκίνητα. Το ένα από αυτά βρέθηκε κοντά στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Το βράδυ, οι πέντε δράστες πήγαν στο σημείο για να το πάρουν και εκεί έγινε επέμβαση ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Μέσα σε μία κλούβα που στάθμευσε δίπλα ακριβώς από το Audi, πάνοπλοι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών «καιροφυλαχτούσαν».Από προχθές το μεσημέρι οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση, τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας άρχισαν να εμφανίζονται χθες το απόγευμα. Δύο επιβατηγά αυτοκίνητα με πέντε συνολικά επιβαίνοντες άρχισαν να «κόβουν» βόλτες, ελέγχοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το Audi. Αφού πίστεψαν ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο, κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο.στο ένα αυτοκίνητο, πράσινου χρώματος επέβαιναν τρία άτομα. Πρέπει να κρατούσαν όπλα. Ακινητοποίησαν το δικό τους όχημα και πήγαν να μπουν στο Audi. Τότε ξεπετάχτηκαν μέσα από μία κλούβα πάνοπλοι αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα. Το σκηνικό ήταν τρομακτικό». Ο ένας εκ των τριών, ο πιο εύσωμος, προσπάθησε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να τον πανικοβάλλουν και στη διάρκεια συμπλοκής να τον ακινητοποιήσουν. Οι δύο συνεργοί του έπεσαν στα γόνατα. Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με δύο πιστόλια και ένα περίστροφο. Οι άλλοι δύο Αλβανοί που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο, είχαν ρίξει τα καθίσματα και προσπάθησαν να κρυφτούν, πιστεύοντας ότι δεν είχαν γίνει αντιληπτοί. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου προκειμένου να εξεταστούν για τις ληστείες.