Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Βαρυποινίτες φονιάδες οι αλλοδαποί δραπέτες στον Πειραιά

Τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν χθες Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους από την Αθήνα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι ήταν προγραμματισμένο να μεταχθούν με το καράβι Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Κρήτη. Όταν η κλούβα που τους μετέφερε μπήκε στο γκαράζ και άνοιξε η πόρτα, οι τέσσερις από αυτούς απέδρασαν.

Ο ένας από τους τέσσερις συνελήφθη από άνδρα του Λιμενικού, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία έξω από το πλοίο, ενώ άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβε έναν ακόμα.

Οι έρευνες για τη σύλληψη των δύο συνεχίζονται με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε συναγερμό καθώς πρόκειται για βαρυποινίτες που έχουν διαπράξει δολοφονίες.

Ο πρώτος λέγεται Χαλίλι Τζουλιάνο, έχει καταδικαστεί σε ισόβια, για διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα, ενός παιδιού 2,5 μόλις ετών και του πατέρα του. Επίσης, είναι συνεργάτης του Βασίλη Βαρελά από τη "μαφία της Μεσσηνίας".

Ο δεύτερος είναι ο Αλφόνσο Ντόντσι ο οποίος κατηγορείται για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Είχε παραβιάσει άδεια όταν παλιότερα κρατούταν την Κέρκυρα και κατηγορήθηκε για ληστεία σε σούπερ μάρκετ και φόνο μιας γυναίκας. 

Ο συνεργάτης του σε εκείνη την υπόθεση είναι ήδη δραπέτης και έχει φύγει στην Αλβανία.