Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μπίζνα με δύο αλλοδαπούς έκανε αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ στη Μυτιλήνη - Συνελήφθησαν και οι τρεις

Ένας αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Καμερούν, αιτούντες άσυλο, συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατηγορούμενοι, σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστότητας εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών.
 
Συμφωνα με τα στοιχεία, οι δύο υπήκοοι Καμερούν συμμετείχαν σε κύκλωμα που εφοδίαζε αλλοδαπούς αιτούντες άσυλο, με πλαστά έγγραφα που έρχονταν από την Αθήνα. Σκοπός η διευκόλυνση της αναχώρησης τους από τη Λέσβο, αφού τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν τη δυνατότητα μετακίνησης τους χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος, διευκόλυνε στο αεροδρόμιο, όπου υπηρετούσε, την αναχώρηση των αλλοδαπών προς την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του αστυνομικού κινήθηκε η διοικητική διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας. Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.